Septiņas mājās gatavotas mērces, kuras atstās ēnā majonēzi un kečupu. Brīnišķīga garša!
Uzkodas

Septiņas mājās gatavotas mērces, kuras atstās ēnā majonēzi un kečupu. Brīnišķīga garša!

Saldskābā mērce

SASTĀVDAĻAS:

  • 4 ēdamk. ūdens
  • 1 tējk. kukurūzas miltu
  • 2 ēdamk. cukura
  • 2 ēdamk. etiķa
  • 2 ēdamk. tomātu mērces
  • 1 ēdamk. sojas mērces
  • 3 ēdamk. apelsīnu sulas

PAGATAVOŠANA:

  • Nelielā trauciņā karstā ūdenī izšķīdini kukurūzas miltus.
  • Metāla katliņā samaisi cukuru, etiķi, tomātu mērci, sojas mērci un apelsīnu sulu.
  • Ielej katliņā izšķīdināto kukurūzas miltu maisījumu un liec karsēties. Kad mērce uzmet burbuli, tā ir gatava.
  • Mērci pasniedz karstu.
  • Šī mērce atdzīvinās vārītas gaļas garšu un būs ideāla arī pie ceptas gaļas.

Pesto mērce

SASTĀVDAĻAS:

  • 60g bazilika
  • 2 daiviņas ķiploka
  • 50g parmezāna siera
  • 3 ēdamk. ciedru riekstu
  • 100ml olīveļļas
  • sāls pēc garšas

Pagatavošana:

  • Nomazgā nu nosusini baziliku. Rupji sagriez ķiploku.
  • Uz smalkās rīves sarīvē sieru.
  • Blenderī liec visas sastāvdaļas: ķiploku, baziliku (veselas lapiņas), sieru, ciedru riekstus, trešdaļu olīveļļas un šķipsniņu sāls.
  • Sakul pesto mērci, pakāpeniski pielejot atlikušo olīveļļu, lai iegūtu nepieciešamo konsistenci.
  • Gatavai mērcei ir jābūt viendabīgai!
  • Itālijā pesto mērci pasniedz ar spageti, fetučīni un pastu ar pildījumu. Ar to bieži vien smērē cūkgaļas karbonādes, vistu vai zivi pirms cepšanas, kā arī pievieno salātiem ar jūras veltēm.

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt