Blenderī liec visas sastāvdaļas: ķiploku, baziliku (veselas lapiņas), sieru, ciedru riekstus, trešdaļu olīveļļas un šķipsniņu sāls.
Sakul pesto mērci, pakāpeniski pielejot atlikušo olīveļļu, lai iegūtu nepieciešamo konsistenci.
Gatavai mērcei ir jābūt viendabīgai!
Itālijā pesto mērci pasniedz ar spageti, fetučīni un pastu ar pildījumu. Ar to bieži vien smērē cūkgaļas karbonādes, vistu vai zivi pirms cepšanas, kā arī pievieno salātiem ar jūras veltēm.
Informējam, ka portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.