Sākums
Salāti
Zupas
Pamatēdieni
Deserti
Uzkodas
Septiņas mājās gatavotas mērces, kuras atstās ēnā majonēzi un kečupu. Brīnišķīga garša!
12.12.2017 07:00
Mērce salātiem
SASTĀVDAĻAS:
3 ēdamk. olīveļļas
2 ēdamk. balzametiķa
1 daiviņa ķiploka
sāls, pipari – pēc garšas
PAGATAVOŠANA:
Sasmalcini ķiploku.
Nelielā bļodiņā ielej olīveļļu, balzametiķi un ieliec sasmalcināto ķiploku. Samaisi.
Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Tad uzliec bļodiņai vāku (vai šķīvīti) un pamatīgi sakrati.
Šī mērce būs lieliska piedeva taviem iecienītajiem dārzeņu salātiem.
Tzatziki mērce
SASTĀVDAĻAS:
2 daiviņas ķiploka
1 gurķis
125ml bezpiedevu jogurta
1 ēdamk. olīveļļas
1 ēdamk. citronu sulas
20g pētersīļu
PAGATAVOŠANA:
Sasmalcini ķiploku. Nomizo gurķi un sarīvē. Pēc tam nospied lieko sulu.
Sasmalcini zaļumus.
Visas sastāvdaļas rūpīgi samaisi nelielā bļodiņā.
Grieķijā bez tzatziki mērces neiztiek neviena maltīte. Pamēģini šo mērci, un tu noteikti tajā iemīlēsies.
Lapa 2 no 4
Iepriekšējā lapa
Raksts turpinās nākošajā lapā
Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!
Citi apskatīja arī šo
Meklēt
Pievienojies sekotājiem
Ēdamkopā.lv
Populārākās receptes
Konditoreja un maize
Biezpiena sacepums ar balto šokolādi
15.09.2019 09:41
Uzkodas
Lavašs ar pildījumu cepeškrāsnī
28.05.2020 21:00
Uzkodas
Gardās karstmaizītes
05.10.2018 22:06
Konditoreja un maize
Biezpiena kēksiņi
14.05.2019 22:27
Pamatēdieni
Burkānu - zirņu sautējums
15.08.2019 18:18
Pamatēdieni
Cepta cūkgaļas lāpstiņa karameļu garoziņā
29.11.2021 20:04
Brokastis
Uzkodas
Salāti
Zupas
Pamatēdieni
Deserti
Konditoreja un maize
Konservējumi
Dzērieni
Noderigi
Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt
Informējam, ka portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.
Piekrītu