Septiņas mājās gatavotas mērces, kuras atstās ēnā majonēzi un kečupu. Brīnišķīga garša!
Uzkodas

Septiņas mājās gatavotas mērces, kuras atstās ēnā majonēzi un kečupu. Brīnišķīga garša!

Mērce salātiem

SASTĀVDAĻAS:

  • 3 ēdamk. olīveļļas
  • 2 ēdamk. balzametiķa
  • 1 daiviņa ķiploka
  • sāls, pipari – pēc garšas

PAGATAVOŠANA:

  • Sasmalcini ķiploku.
  • Nelielā bļodiņā ielej olīveļļu, balzametiķi un ieliec sasmalcināto ķiploku. Samaisi.
  • Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Tad uzliec bļodiņai vāku (vai šķīvīti) un pamatīgi sakrati.
  • Šī mērce būs lieliska piedeva taviem iecienītajiem dārzeņu salātiem.

Tzatziki mērce

SASTĀVDAĻAS:

  • 2 daiviņas ķiploka
  • 1 gurķis
  • 125ml bezpiedevu jogurta
  • 1 ēdamk. olīveļļas
  • 1 ēdamk. citronu sulas
  • 20g pētersīļu

PAGATAVOŠANA:

  • Sasmalcini ķiploku. Nomizo gurķi un sarīvē. Pēc tam nospied lieko sulu.
  • Sasmalcini zaļumus.
  • Visas sastāvdaļas rūpīgi samaisi nelielā bļodiņā.
  • Grieķijā bez tzatziki mērces neiztiek neviena maltīte. Pamēģini šo mērci, un tu noteikti tajā iemīlēsies.

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt