Marinēti patisoni
Konservējumi

Marinēti patisoni

Daudzums uz 1 l burciņu.

SASTĀVDAĻAS:

  • 0.5 kg patisoni
  • 1/2 mārrutku lapa
  • dilles
  • 2 gb.zariņi pētersīļi
  • 1 gb.lauru lapa
  • 3 gb.smaržīgie pipari
  • 4 gb.melnie pipari
  • 2 gb.ķiploku daiviņas
  • 2.gb.krustnagliņas
  • 1 mazu riņķīti čilli piparu
  • 1/4 daļu sīpola

PAGATAVOŠANA:

Garšaugus un piparus liek sterilās burkās apakšā. Virsū liek patisonus (pavisam mazos var veselus, lielākos 4 daļàs). Patisoniem pirms tam izgrieā stingrās kātiņa un ziedu vietas.

Uzvāra ūdeni, karstu lej uz patisoniem, uzliek vāciņu un patur 15 minūtes,nolej izlietnē.Pa to laiku uzvāra jaunu ūdeni,pārlej patisoniem,patur 5 minūtes.Šo ūdeni lej katliņā un vāra marinādi.

  • 5 t.kar.cukuru
  • 2 t.kar.sāls ( ar kaudz.)
  • Katrā burkā ielej 30 g etiķi (9%)

Pārlej ar karstu marinādi, aizskrūvē burku, paripina pa galdu, lai marināde vienmērīgi sadalās.Burkas apgāž uz vāciņiem,sasedz līdz pilnīgai atdzišanai.

Patisoni ir labs antioksidantu avots. Bieži lasīts, ka antioksidanti meklējami košos, krāsainos augļos un dārzeņos, tāpēc bāli zaļais patisons paliek bez ievērības. Tas nav izcili bagāts ar C vitamīnu un betakarotīnu, toties satur luteīnu un zeaksantīnu, kas arī ir vitāli svarīgi, jo sevišķi – acu veselībai. Vēl patisonos ir kālijs, magnijs, varš un mangāns, turklāt tie satur unikālu polisaharīdu kombināciju, kas, varētu palīdzēt diabēta profilaksē. Arī no uzņemto kaloriju viedokļa, patisoniem piemīt vasarīgs vieglums – 100 g ir aptuveni 25 kkal.

Recepte: I.Penele

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt