Daudzums uz 1 l burciņu.
Garšaugus un piparus liek sterilās burkās apakšā. Virsū liek patisonus (pavisam mazos var veselus, lielākos 4 daļàs). Patisoniem pirms tam izgrieā stingrās kātiņa un ziedu vietas.
Uzvāra ūdeni, karstu lej uz patisoniem, uzliek vāciņu un patur 15 minūtes,nolej izlietnē.Pa to laiku uzvāra jaunu ūdeni,pārlej patisoniem,patur 5 minūtes.Šo ūdeni lej katliņā un vāra marinādi.
Pārlej ar karstu marinādi, aizskrūvē burku, paripina pa galdu, lai marināde vienmērīgi sadalās.Burkas apgāž uz vāciņiem,sasedz līdz pilnīgai atdzišanai.
Patisoni ir labs antioksidantu avots. Bieži lasīts, ka antioksidanti meklējami košos, krāsainos augļos un dārzeņos, tāpēc bāli zaļais patisons paliek bez ievērības. Tas nav izcili bagāts ar C vitamīnu un betakarotīnu, toties satur luteīnu un zeaksantīnu, kas arī ir vitāli svarīgi, jo sevišķi – acu veselībai. Vēl patisonos ir kālijs, magnijs, varš un mangāns, turklāt tie satur unikālu polisaharīdu kombināciju, kas, varētu palīdzēt diabēta profilaksē. Arī no uzņemto kaloriju viedokļa, patisoniem piemīt vasarīgs vieglums – 100 g ir aptuveni 25 kkal.
Recepte: I.Penele