Mazsālīti gurķi gruzīnu gaumē
Noderigi

Mazsālīti gurķi gruzīnu gaumē

Burkās likšanas sezona ir atklāta! Cik burciņu ar tomātiem un kabaču lečo jau esat paspējuši sagatavot ziemai? Un mēdz taču gadīties arī tā, ka nav pacietības gaidīt līdz ziemai. Kad gribās pasniegt galdā pikantu uzkodu tieši šeit un tagad. Tad ledusskapī jāglabā gurķi gruzīnu gaumē. Ar ko tie atšķiras no parastajiem mazsālītajiem gurķīšiem? Daudz zaļumu, garšaugu un garšvielu! Gurķi gruzīnu gaumē ir tik aromātiski, ka turēties tiem pretī gluži vienkārši nav iespējams! Un ēst tos var jau nākamajā dienā pēc pagatavošanas.

SASTĀVDAĻAS:

  • gurķi – 1 kg
  • sāls – 0,75 ēdamkarotes
  • cukurs – 1 tējkarote
  • kumīns – 0,5 tējkarotes
  • aso piparu pārslas – 0,5 tējkarotes
  • ķiploks – 3 daiviņas
  • koriandrs – 0,5 buntītes

PAGATAVOŠANA:

Lai gurķi izdotos vēl aromātiskāki, iesakām pašiem sagatavot garšvielas. Piestā saberzt kumīnu ar aso piparu pārslām, cukuru un sāli. Visu rūpīgi samaisīt.

Jaunos gurķīšus noskalot, gareniski sagriezt. Likt plastmasas traukā ar vāku. Ķiploku spiedē izspiest ķiploka daiviņas, likt pie gurķiem, uzbērt garšvielas. Turpat likt arī sakapātus zaļumus.

Plastmasas traukam uzlikt vāku un kārtīgi sakratīt, lai garšvielas labi samaisītos ar gurķiem. Likt ledusskapī uz nakti, ideāli – uz diennakti.

Ledusskapī tos var uzglabāt nedēļu, lai gan esam pārliecināti, ka tie pazudīs jau pirmajā brīdī, kad tiks izņemti no tā. Vislabāk šis kraukšķīgais gardums piestāvēs jaunajiem kartupelīšiem.

LAI LABI GARŠO!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt