Mājās gatavoti snikeri. Daudz gardāki par pirktajiem!
Kāpēc gan pirkt snikerus veikalā, nezinot, no kā tie ir gatavoti?
Pagatavosim paši, un tie būs daudz garšīgāki un vērtīgāki par pirktajiem!
SASTĀVDAĻAS:
PIRMAJAI KĀRTAI:
- 200 grami šokolādes
- 50 grami īrisa konfekšu
- 50 grami sviesta
OTRAJAI KĀRTAI:
- 4 ēdamkarotes sviesta
- 1 glāze cukura
- ¼ glāzes iebiezinātā piena
- 1,5 glāzes zefīra krēma
- 50 grami zemesriekstu sviesta
- 1 tējkarote vanilīna
- 1,5 glāzes sagrieztu sālītu zemesriekstu
TREŠAJAI KĀRTAI:
- 400 grami īrisa konfekšu
- ¼ glāzes bieza putukrējuma
CETURTAJAI KĀRTAI:
- 200 grami piena šokolādes
- 50 grami īrisa konfekšu
- 50 grami sviesta
ZEFĪRA KRĒMAM:
- Trīs olu baltumi
- 2 ēdamkarotes ievārījuma
- 3 ēdamkarotes cukura
- 1 tējkarote želatīna
- ¼ glāze ūdens
- ¼ tējkarotes sāls
PAGATAVOŠANA:
PIRMAJAI KĀRTAI:
- Mazā katliņā uz nelielas uguns izkausēt piena šokolādi, īrisus un sviestu.
- Rūpīgi izmaisīt, līdz veidojas viendabīga masa.
- Ieliet masu traukā (22,5 cm x 32,5 cm), kas ieziesta ar sviestu.
- Izlīdzināt virsmu un likt ledusskapī, lai sastingst.
ZEFĪRA KRĒMAM:
- Želatīnu iebērt ūdenī, izmaisīt un atstāt uz 40 – 50 minūtēm uzbriest.
- Saputot olbaltumus ar šķipsniņu sāls. Ievārījumu izberzt caur sietiņu un samaisīt ar cukuru.
- Vārīt 7 minūtes uz nelielas uguns. Tad pakāpeniski pieliet izšķīdināto želatīnu.
- Tad pievienot uzputotos olbaltumus. Rūpīgi izmaisīt un pārklāt ar pārtikas plēvi.
OTRAJAI KĀRTAI:
- Katliņā, uz vidējas uguns, izkausēt sviestu. Samaisīt ar cukuru un iebiezināto pienu.
- Kad maisījums sācis vārīties, vāriet vēl piecas minūtes nepārtraukti maisot.
- Tad noņemt no uguns un ātri samaisīt ar zefīra krēmu, zemesriekstu sviestu un vanilīnu.
- Pievienot riekstus. Izņemt no ledusskapja trauku ar pirmo kārtu. Ieliet zefīra masu.
- Izlīdzināt, likt atpakaļ ledusskapī.
TREŠAJAI KĀRTAI:
- Likt īrisus katliņā, samaisīt ar putukrējumu.
- Vārīt uz nelielas uguns, maisīt, līdz masa pilnībā izkūst un iegūst viendabīgu konsistenci.
- Pārliet īrisu masu otrajai snikera kārtai, izlīdzināt un likt atpakaļ ledusskapī, lai sastingst.
CETURTAJAI KĀRTAI:
- Katliņā likt piena šokolādi, īrisus un sviestu.
- Karsēt uz nelielas uguns, pastāvīgi maisot, līdz veidojas viendabīga masa.
- Liet pa virsu trešajai kārtai, izlīdzināt un likt ledusskapī vismaz uz stundu.
- Sagriezt kvadrātiņos, pasniegt atdzesētu.
LAI LABI GARŠO!
Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!
Citi apskatīja arī šo