Mājās gatavoti snikeri. Daudz gardāki par pirktajiem!
Deserti

Mājās gatavoti snikeri. Daudz gardāki par pirktajiem!

Kāpēc gan pirkt snikerus veikalā, nezinot, no kā tie ir gatavoti? Pagatavosim paši, un tie būs daudz garšīgāki un vērtīgāki par pirktajiem!

SASTĀVDAĻAS:

PIRMAJAI KĀRTAI:

  • 200 grami šokolādes
  • 50 grami īrisa konfekšu
  • 50 grami sviesta

OTRAJAI KĀRTAI:

  • 4 ēdamkarotes sviesta
  • 1 glāze cukura
  • ¼ glāzes iebiezinātā piena
  • 1,5 glāzes zefīra krēma
  • 50 grami zemesriekstu sviesta
  • 1 tējkarote vanilīna
  • 1,5 glāzes sagrieztu sālītu zemesriekstu

TREŠAJAI KĀRTAI:

  • 400 grami īrisa konfekšu
  • ¼ glāzes bieza putukrējuma

CETURTAJAI KĀRTAI:

  • 200 grami piena šokolādes
  • 50 grami īrisa konfekšu
  • 50 grami sviesta

ZEFĪRA KRĒMAM:

  • Trīs olu baltumi
  • 2 ēdamkarotes ievārījuma
  • 3 ēdamkarotes cukura
  • 1 tējkarote želatīna
  • ¼ glāze ūdens
  • ¼ tējkarotes sāls

PAGATAVOŠANA:

PIRMAJAI KĀRTAI:

  • Mazā katliņā uz nelielas uguns izkausēt piena šokolādi, īrisus un sviestu.
  • Rūpīgi izmaisīt, līdz veidojas viendabīga masa.
  • Ieliet masu traukā (22,5 cm x 32,5 cm), kas ieziesta ar sviestu.
  • Izlīdzināt virsmu un likt ledusskapī, lai sastingst.

ZEFĪRA KRĒMAM:

  • Želatīnu iebērt ūdenī, izmaisīt un atstāt uz 40 – 50 minūtēm uzbriest.
  • Saputot olbaltumus ar šķipsniņu sāls. Ievārījumu izberzt caur sietiņu un samaisīt ar cukuru.
  • Vārīt 7 minūtes uz nelielas uguns. Tad pakāpeniski pieliet izšķīdināto želatīnu.
  • Tad pievienot uzputotos olbaltumus. Rūpīgi izmaisīt un pārklāt ar pārtikas plēvi.

OTRAJAI KĀRTAI:

  • Katliņā, uz vidējas uguns, izkausēt sviestu. Samaisīt ar cukuru un iebiezināto pienu.
  • Kad maisījums sācis vārīties, vāriet vēl piecas minūtes nepārtraukti maisot.
  • Tad noņemt no uguns un ātri samaisīt ar zefīra krēmu, zemesriekstu sviestu un vanilīnu.
  • Pievienot riekstus. Izņemt no ledusskapja trauku ar pirmo kārtu. Ieliet zefīra masu.
  • Izlīdzināt, likt atpakaļ ledusskapī.

TREŠAJAI KĀRTAI:

  • Likt īrisus katliņā, samaisīt ar putukrējumu.
  • Vārīt uz nelielas uguns, maisīt, līdz masa pilnībā izkūst un iegūst viendabīgu konsistenci.
  • Pārliet īrisu masu otrajai snikera kārtai, izlīdzināt un likt atpakaļ ledusskapī, lai sastingst.

CETURTAJAI KĀRTAI:

  • Katliņā likt piena šokolādi, īrisus un sviestu.
  • Karsēt uz nelielas uguns, pastāvīgi maisot, līdz veidojas viendabīga masa.
  • Liet pa virsu trešajai kārtai, izlīdzināt un likt ledusskapī vismaz uz stundu.
  • Sagriezt kvadrātiņos, pasniegt atdzesētu.

LAI LABI GARŠO!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt