Pīli ierīvēt ar sāli, sautējamajā traukā uzkarsēt sviestu, likt tajā pīli un apcept uz lielas uguns.
Tad uguni samazināt, pielikt sīpolu, kas sagriezts gredzenos, un sautēt ik pa laikam pārlejot ar sēņu novārījumu.
Lai pagatavotu novārījumu, sēnes apliet ar 500 ml ūdens un vārīt līdz gatavībai uz mazas uguns.
Kad pīle gatava, tā jāatdzesē un jāsadala 4 – 6 gabalos.
Mērcei, kas palikusi sautējamā traukā, pieliek skābo krējumu, miltus, sakapātas sēnes, un visu samaisa. Tad liek atpakaļ pīli.
Viss jāsamaisa tā, lai pīle būtu vienmērīgi pārklāta ar mērci, jāliek uz plīts un jāvāra 10 minūtes.
Piedevām – grūbām vai rīsiem uzliet buljonu un uz lielas uguns vārīt desmit minūtes, tad pielikt sviestu, samaisīt un likt uzkarsētā cepeškrāsnī, lai pastāv līdz gatavībai.
Pīle ar sēņu mērci Krakovas gaumē pasniedz šādi: šķīvja vidū izliek grūbas, pa virsu tām liek gabalu pīles un visu pārlej ar karstu mērci.
Informējam, ka portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.