Septiņas mājās gatavotas mērces, kuras atstās ēnā majonēzi un kečupu. Brīnišķīga garša!
Man ļoti patīk ēdienam pievienot mērci, jo bez tās nav iespējams izjust visu garšu buķeti. Mūsdienās vispopulārākās mērces ir majonēze un kečups. Bet ko darīt, ja tās jau ir apnikušas? Bez tam kečups jau sen ir iekļauts neveselīgo produktu sarakstā, bet ēst majonēzi karstā vasaras dienā nav ieteicams, lai izvairītos no gremošanas sistēmas problēmām.
Vislabākā izeja šajā situācijā ir gatavot mērci pašam, lai tā būtu garšīga, ar zināmām sastāvdaļām. Piedāvājam jums septiņas mērču receptes bez majonēzes un kečupa. Piešķiriet daudzveidību savam ēdienam!
Diļļu mērce
SASTĀVDAĻAS:
- 20g diļļu
- 6 daiviņas ķiploka
- viens citrons
- ½ tējk. citrona miziņas
- 100ml olīveļļas
- sāls pēc garšas
PAGATAVOŠANA:
- Smalki sagriez dilles. Sarīvē citrona miziņu, no veselā citrona izspied sulu.
- Visas sastāvdaļas liec blenderī un sablendē līdz putrveidīgai struktūrai.
- Gatavo mērci glabā ledusskapī, burciņā.
- Interesantu garšu mērce iegūst kopā ar zivi, gaļu vai svaigu gurķu salātiem.
Spāņu mērce (salsa)
SASTĀVDAĻAS:
- 15 ķirštomātiņi
- 1 daiviņa ķiploka
- 20g lociņu
- 20g diļļu
- 1 tējk. balzametiķa
- 1 ēdamk. tomātu pastas
- 1 ēdamk. olīveļļas
- sāls, pipari – pēc garšas
PAGATAVOŠANA:
- Nomazgā tomātus, lociņus un dilles.
- Blenderī ieliec tomātus, ķiploku, lociņus, dilles un sablendē visu līdz pastai līdzīgai masai.
- Tad pievieno etiķi, tomātu pastu un olīveļļu.
- Pievieno sāli un piparus. Pārlej mērces traukā.
- Salsa – tradicionāla mērce no spāņu virtuves. Tā ir līdzīga spāņu zupai gaspačo , bet tajā vēl pievieno ūdeni, augu eļļu, svaigu gurķi un baltmaizi.
Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!
Citi apskatīja arī šo