200 g sviests( 100g sviests priekš cepumiem + 100g priekš karameles)
100 g brūnā cukura
400 g kondensētais piens
4 gatavi banāni
300 ml saldā krējuma
sarīvēta šokolāde
PAGATAVOŠANA:
Ietauko kūkas formu.
Sadrupina „Selgas” cepumus un pievieno izkausētu sviestu. Ar rokām samaisa un izklāj iegūto masu kūkas formā. Liek ledusskapī uz 20 minūtēm atdzesēties.
Katliņā izkausē sviestu un cukuru līdz cukurs ir pilnībā izkusis. Pievieno kondensēto pienu un silda līdz tas sāk vārīties un līdzinās zeltainai karamelei. Karameli vāra aptuveni 1 minūti.
Iegūto masu pārlej pāri cepumu kārtai un liek atkal ledusskapī atdzesēties aptuveni 1 stundu.
Uzmanīgi izņem kūku no formas. Tad sagriež banānus un pusi no tiem iemaisa iepriekš saputotajā saldajā krējumā. Izklāj putukrējumu pār karameles kārtu un dekorē ar atlikušajiem banāniem un sarīvēto šokolādi.
Informējam, ka portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.