Gurķu un tomātu salāti ziemai
Konservējumi

Gurķu un tomātu salāti ziemai

Mājās konservēti gurķu un tomātu salāti ar savu piesātināto garšu un vitamīniem pilno sastāvu noteikti būs daudz garšīgāki un krāsaināki par veikalā pirktajiem vai no siltumnīcā ziemas laikā izaudzētajiem.

SASTĀVDAĻAS:

  • tomāti – 1,5 kg
  • gurķi – 1,5 kg
  • sīpoli – 750 g
  • augu eļļa – 250 g
  • 9% etiķis – 2,5 ēdamkarotes
  • cukurs – 2,5 ēdamkarotes
  • sāls – 2 ēdamkarotes

PAGATAVOŠANA:

  • Dārzeņus nomazgāt, nosusināt. Gurķus sagriezt ripiņās, tomātus – daiviņās. Sīpolus sagriezt gredzenos vai pusgredzenos. Visu likt bļodā, pieliet augu eļļu un etiķi, pielikt garšvielas. Visas sastāvdaļas rūpīgi samaisīt un atstāt uz desmit minūtēm, lai sāk izdalīties sula.
  • Burkas, kurās tiks likti salāti, rūpīgi izmazgā un izkarsē. Tajās likt salātus, piespiežot, lai neveidotos gaisa “kabatas”.
  • Burkas ar salātiem sterilizēt 15 – 20 minūtes. Pēc tam tās aizvalcēt.
  • Uzglabāt vēsā vietā.

LAI LABI GARŠO!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt