Salāti “Lielkņaza Monomaha cepure”
Salāti

Salāti “Lielkņaza Monomaha cepure”

Mums priekšā ir svētku laiks, tāpēc katrai saimniecei gribās atrast tādu recepti, kas šī vārda vislabākajā nozīmē “gāzīs viesus no kājām” gan ar savu garšu, gan izskatu. Esam jums sarūpējuši tieši šādu recepti! Salāti “Lielkņaza Monomaha cepure” ir patiesi karalisks cienasts – spilgts un bagātīgs. Lai gan produkti ir pavisam vienkārši un izkārtojums standarta – kārtās, garšas un izskata ziņā jums izdosies kaut kas patiesi īpašs. Lai salātus padarītu vieglākus un mazāk kalorijām bagātus, piedāvājam mērci veidot no majonēzes un dabiskā jogurta maisījuma. Žāvētās plūmes varat nelikt, ja jums vai jūsu viesiem tās negaršo. Ja tās tomēr pievienosiet, ņemat labas kvalitātes plūmes bez kauliņiem.

SASTĀVDAĻAS:

  • vistas fileja – 500 g
  • kartupeļi – 2 gab.
  • biete – 1 gab.
  • žāvētas melnās plūmes – 100 g
  • ābols – 1 gab.
  • valrieksti – 100 g
  • olas – 3 gab.
  • cietais siers – 150 g
  • granātābola sēklas – pēc garšas
  • sarkanais sīpols – 1 gab.
  • ķiploki – 2 daiviņas
  • citrona sula – 1 ēdamkarote
  • majonēze – 0,5 glāzes
  • dabiskais jogurts – 0,5 glāzes
  • zaļie zirnīši – pēc garšas
  • sāls – pēc garšas

PAGATAVOŠANA:

  • Vistas fileju, kartupeļus, bieti un olas novārīt katru atsevišķi līdz gatavībai. Visu atdzesēt. Vistu sagriezt strēmelītēs, kartupeļus – kubiņos. Žāvētās plūmes sagriezt smalkos salmiņos.
  • Ābolu nomizot un sarīvēt uz rupjās rīves, uzreiz apslacīt ar citrona sulu, lai tas nesabrūnētu. Bieti nomizot un arī sarīvēt uz rupjās rīves. Sieru sarīvēt uz smalkās rīves, olu baltumus un dzeltenumus sarīvēt katru atsevišķi.
  • Pagatavot mērci. Samaisīt majonēzi ar jogurtu, pievienot ķiploku, kas izspiests ķiploku spiedē, pielikt sāli, visu samaisīt.
  • Sākt “būvēt” salātus. Uz liela plata šķīvja visas sastāvdaļas likt kārtās. Katru kārtu apsmērēt ar mērci un pēc diametra likt mazliet mazāku par apakšējo, tā veidojot kupolu.
  • Pirmā kārta – puse no kartupeļu daudzuma, otrā – bietes, trešā – puse no vistas daudzuma, ceturtā – plūmes, piektā – puse no valriekstiem, sestā – trešdaļa no siera daudzuma, septītā – rīvēts ābols. Atkārtot visas kārtas, izņemot kartupeļus. Pēdējā kārta – olu dzeltenumi. Salātus pārklāt ar atlikušajiem kartupeļiem, kas sajaukti ar daļu mērces. Ar rokām pielabot salātu formu, apsmērēt ar plānu mērces kārtiņu.
  • Veidot noformējumu: apakšējā malā izlikt atlikušo sieru, olu baltumus un valriekstus.
  • Dekorēt salātus ar granātābola sēklām un zaļajiem zirnīšiem. No sarkanā sīpola izgriezt cepures augšdaļu, kuru piepildīt ar granātābola sēklām. To novietot salātu virspusē.
  • Padoms: ar salātu dekorēšanu varat fantazēt pēc sirds patikas. Piemēram, dekorēt salātu augšdaļu ar krustu, kas izveidots no olīvām, kuras saspraustas uz zobu bakstāmajiem kociņiem. Jāņem vērā, ka biete (ja nolemsiet to izmantot dekorēšanai) var iekrāsot visu sev apkārt, un tad salāti izskatīsies nevīžīgi.

LAI LABI GARŠO!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt