Šokolādes cepumi ar karameli
Konditoreja un maize

Šokolādes cepumi ar karameli

Šokolādes cepumi ir diezgan izplatīts deserts. Tā galvenā sastāvdaļa ir vai nu kakao pulveris vai šokolāde. Pirmajā brīdī šķiet, kas gan tur īpašs… Bet vajag tiek ielikt šokolādes mīklā karameles konfekti, un jums iznāks neparasts deserts. Tas kļūs par īstu ballītes “naglu”!

SASTĀVDAĻAS:

  • kviešu milti – 200 g
  • cukurs – 100 g
  • sviests – 100 g
  • karamele – 150 g
  • kakao pulveris – 20 g
  • cepamais pulveris -10 g
  • ola – 1 gab.
  • sāls – 0,5 tējkarote
  • vanilīns – 0,5 tējkarote

PAGATAVOŠANA:

  • Samaisīt izsijātus miltus ar kakao pulveri, sāli, cepamo pulveri un vanilīnu.
  • Atsevišķā bļodā mazliet saputot olu ar cukuru.
  • Olu maisījumu ieliet sauso sastāvdaļu maisījumā. Tad pievienot mīkstu sviestu.
  • Iejaukt mīklu un uz pusstundu ielikt ledusskapī.
  • No mīklas veidot bumbiņas un katrai vidū ielikt pa karamelei. Vislabāk – īrisu vai mīksto karameli ar šokolādes pildījumu. Saviļāt apaļu cepumu.
  • Cepumus likt cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180 grādiem un cept 12 minūtes.
  • Galvenais – ēst cepumus, kamēr tie vēl ir mazliet silti. Staipīgā karamele liks gavilēt jūsu garšas kārpiņām!

LAI LABI GARŠO!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt