Iznākums: 2 burkas pa 700 ml.
1.Tomātiem izgriež kātiņu un sagriež šķēlēs.
2. Sīpolu sagriež pusgredzenos.
3.Sagriež ķiploku.
4 . Tīrā burkā ievieto sasmalcinātus ķiplokus un melnos piparus.
5. Tad pieveno sīpolu., pēc tam tomātus.
6 . Kad sasniedzām burkas vidu, ielieciet diļļu zariņu.
7. Tālāk pievieno tomātus līdz burkas augšdaļai.
8. Burkas piepilda ar verdošu ūdeni līdz pašai augšai, uzliek vākus un atstāj uz 15-20 minūtēm.
9. Pēc 20 minūtēm noteciniet ūdeni katlā., pievienojiet sāli, cukuru un etiķi. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un pilnībā izšķīdina cukuru un sāli.
10. Katrā burciņā ielej 1 tējkaroti augu eļļas. Augu eļļu var izlaist. Man patīk labāk, bet tā jau gaumes lieta.
11. Piepildiet burkas ar marinādi un aizvākojiet vākus. Šo uzkodu uzglabā istabas temperatūrā.