Krāšņi tomāti ziemai bez vārīšanas un sterilizācijas: tomāti ir apēsti, un viss sālījums izdzerts (un to ir viegli pagatavot)
Konservējumi

Krāšņi tomāti ziemai bez vārīšanas un sterilizācijas: tomāti ir apēsti, un viss sālījums izdzerts (un to ir viegli pagatavot)

Sastāvdaļas:/h3>
  • Tomāti - 500 gr.
  • Sīpols - 1 gab.
  • Dilles - ķekars katrā burkā
  • Ķiploki - 3 daiviņas
  • Melnie piparu graudi - 5-7 gab. katrai burkai
  • Augu eļļa - 1 tējkarote katrā burkā

Marinādei:

  • Sāls - 0,5 ēd.k. karotes.
  • Cukurs - 1,5 ēd.k. karotes.
  • Etiķis 9% - 2 ēd.k. karotes.

Iznākums: 2 burkas pa 700 ml.

Pagatavošana:

1.Tomātiem izgriež kātiņu un sagriež šķēlēs.

2. Sīpolu sagriež pusgredzenos.

3.Sagriež ķiploku.

4 . Tīrā burkā ievieto sasmalcinātus ķiplokus un melnos piparus.

5. Tad pieveno sīpolu., pēc tam tomātus.

6 . Kad sasniedzām burkas vidu, ielieciet diļļu zariņu.

7. Tālāk pievieno tomātus līdz burkas augšdaļai.

8. Burkas piepilda ar verdošu ūdeni līdz pašai augšai, uzliek vākus un atstāj uz 15-20 minūtēm.

9. Pēc 20 minūtēm noteciniet ūdeni katlā., pievienojiet sāli, cukuru un etiķi. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un pilnībā izšķīdina cukuru un sāli.

10. Katrā burciņā ielej 1 tējkaroti augu eļļas. Augu eļļu var izlaist. Man patīk labāk, bet tā jau gaumes lieta.

11. Piepildiet burkas ar marinādi un aizvākojiet vākus. Šo uzkodu uzglabā istabas temperatūrā.

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt