Zemeņu siera kūka
Konditoreja un maize

Zemeņu siera kūka

SASTĀVDAĻAS:

  • 300 grami cepumu;
  • 70 grami sviesta;
  • 300 grami mīkstā siera;
  • 250 grami zemeņu;
  • 200 grami krējuma ar 33% tauku saturu;
  • 100 grami pūdercukura;
  • 3 ēdamkarotes želatīna;
  • 2 ēdamkarotes citronu sulas.

PAGATAVOŠANA:

Sasmalcināt cepumus , sajaukt ar mīkstu sviestu. Masu izklāt vienmērīgā kārtā formā, kuras diametrs ir 24 cm. Likt pamatni sacietēt ledusskapī.

Sagatavot pildījumu siera kūkai bez cepšanas. Saputot saldo krējumu, tad pievienot mīksto sieru un pūdercukuru. Visu viegli samaisīt.

Zemenes noskalot, nosusināt un sablendēt.

Ūdens peldē samaisīt želatīnu, citronu sulu un 4 ēdamkarotes ūdens līdz viendabīgai konsistencei. Tiklīdz želatīns izšķīst, noņemt no uguns.

Siera kūkas pildījumam pievienot želatīnu un ogu biezeni.

Zemeņu – krējuma masu likt pa virsu cepumu kārtai un likt ledusskapī uz 5 stundām sastingt. Pirms pasniegšanas ļaut zemeņu siera kūkai 10 minūtes nostāvēties ārpus ledusskapja.

LAI LABI GARŠO!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt