Ar sīpoliem pildīta cūkgaļas karbonāde franču gaumē. Steidzami pierakstiet recepti!
Pamatēdieni

Ar sīpoliem pildīta cūkgaļas karbonāde franču gaumē. Steidzami pierakstiet recepti!

Delikatese, pagatavota pašu rokām. Šai franču receptei vislabāk izmantot cūkas sānu daļu. Fileja tiek pildīta ar sīpoliem un sieru un cepot tā sasūksies ar šķidrumu, kas piešķirs tai maigumu un aromātu. Noteikti pamēģiniet pagatavot šo gardumu! Varam apgalvot, ka tas kļūs par jūsu ģimenes iecienītāko svētku cienastu…

SASTĀVDAĻAS:

  • 3 ēdamkarotes sviesta
  • 2 smalki sagriezti sīpoli
  • ½ glāzes liellopu buljona
  • 1,5 kg cūkgaļas karbonādes
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 tējkarote sāls
  • ¼ tējkarotes melno piparu
  • 1 tējkarotes itāļu garšvielu
  • 2 glāzes cietā siera

PAGATAVOŠANA:

  • Cepeškrāsni uzkarsēt līdz 230 grādiem.
  • Lielā pannā izkausēt sviestu. Tajā liet buljonu un pielikt sīpolus un sautēt, kamēr sīpoli kļūst brūngani un mīksti (apmēram 15 – 20 minūtes). Gatavos sīpolus pārlikt bļodā un apsegt, lai tie neatdziest.
  • Cūkgaļu sagriezt “taurenīša” formā. Likt gaļu uz dēlīša un nazi turot paralēli dēlītim, griezt paralēli, atstājot apmēram trešdaļu no apakšas un 2,5 cm no pretējās malas, nepārgriežot gaļu līdz galam. Gaļu “atvērt” kā grāmatu.
  • Tad veikt otru griezumu gaļas biezajā malā. Neizgriežot cauri, apstāties 2,5 cm no pretējās malas. Atlocīt šo malu, lai veidotos viens garš gaļas gabals.
  • Gaļu apklāt ar pārtikas plēvi un izklapēt līdz 8 mm biezumam.
  • Nelielā bļodiņā sajaukt olīveļļu, sāli, piparus un itāļu garšvielas. Ar šo maisījumu iesmērēt gaļu no abām pusēm.
  • Pa virsu likt pusi sacepto sīpolu un pusi rīvēta siera.
  • Cieši satīt gaļu, lai nosegtu visu pildījumu.
  • Ruleti cieši sasiet ar pārtikas diegu.
  • Likt ruleti uz pannas un no katras puses apcept piecas minūtes. Gaļa jāapcep no četrām pusēm.
  • Pannu likt cepeškrāsnī un cept 25 – 40 minūtes. Ik pa laikam ruleti apliet ar šķidrumu, kas izdalās cepšanās laikā.
  • Mazliet paaugstināt temperatūru. Ruletei uzlikt atlikušos sīpolus un uzbērt sieru. Cept vēl 5 minūtes, kamēr siers izkūst un mazliet apbrūnē.
  • Ruleti sagriezt, dekorēt ar pētersīļiem un pasniegt siltu.

LAI LABI GARŠO!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt