Vistas filejas ruletītes
Pamatēdieni

Vistas filejas ruletītes

Ar šāda pamatēdiena pagatavošanu viegli tiks galā pat saimniece – iesācēja, jo recepte ir patiešām vienkārša. Vistas ruletītes ir vēl viens ēdiena pagatavošanas variants no šīs maigās gaļas. Nosacīti visas vistas ruletes varam iedalīt divās grupās – vārītās un ceptās. Vārītajām ruletēm vislabāk pirms tam pagatavot dārzeņu buljonu ar pikantām garšvielām. Cepšanai un vārīšanai domātās ruletes sagatavo gandrīz vienādi: vistas fileju viegli izklapē, uzber sāli un garšvielas, liek uz gaļas dēlīša un satin ruletē. Tad ruleti ietin folijā vai cepšanai domātajā plēvē un liek cepties cepeškrāsnī vai vārīties buljonā. Pildījumam noderēs dārzeņi (piemēram, saldā paprika, olīvas) vai vārītas olas, omlete, sēnes siers.

SASTĀVDAĻAS:

  • Vistas fileja
  • Šampinjoni
  • Sīpols
  • Ķiploks
  • Sāls
  • Pipari
  • Olīveļļa
  • Buljons
  • Cietais siers
  • Olas
  • Rīvmaize
  • Saldais krējums

PAGATAVOŠANA:

  • Izklapēt vistas fileju. Uz pannas uzliet olīveļļu un apcept sīpolu un sēnes. Cept apmēram 2 – 3 minūtes. Noņemt pannu no uguns, apceptajām sēnēm pievienot ķiploku, sāli, piparus un kārtīgi samaisīt.
  • Izlikt pildījumu uz izklapētās vistas filejas. Uzbērt rīvētu sieru.
  • Satīt fileju ruletītē un sasiet ar diegu.
  • Rūpīgi apviļāt ruletītes no sākuma sakultā olā, tad rīvmaizē.
  • Uz pannas sakarsēt olīveļļu un apcept tajā ruletītes apmēram piecas minūtes no katras puses, līdz tās kļūst zeltainas.
  • Tad uzliet saldo krējumu un mazliet buljona. Uzvārīt.
  • Samazināt uguni, uzlikt pannai vāku un sautēt apmēram 30 – 40 minūtes, līdz vista gatava.
  • Izņemt ruletītes no mērces un izņemt diegus. Likt ruletītes atpakaļ pannā, pasildīt pāris minūtes. Pasniegt ar pētersīļiem un apceptu maizi.
  • Sēņu, siera un pārējo sastāvdaļu daudzums ir atkarīgs no vistas fileju skaita.

LAI LABI GARŠO!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt