Aukstā gaļa no vistas: bez ilgas vārīšanas, bet ilgi uzglabājas
Pamatēdieni

Aukstā gaļa no vistas: bez ilgas vārīšanas, bet ilgi uzglabājas

Gaļas sagatavošana aukstajai gaļai var būt ilga un nogurdinoš. Tāpēc piedāvājam jums slinko aukstās gaļas pagatavošanas recepti.

Sastāvdaļas:

  • vistas stilbi 1 kg
  • želatīns 20g
  • 1 burkāns
  • puse sīpola
  • melnie pipari pēc garšas
  • lauru lapas pēc garšas
  • sāls pēc garšas
  • 4 – 5 ķiploku daiviņas

Pagatavošana

Vistu stilbus liek pannā, aplej ar ūdeni un uzvāra. Pa to laiku sagatavo dārzeņus: palielos gabalos sagriež burkānu un sīpolu, 2 – 3 ķiploku daivas sagriež uz divām daļām. Kad gaļa sāk kārtīgi vārīties, tad noņemiet putas un ielieciet dārzeņus un garšvielas ūdenī. Pannai uzliek vāku un vāra gaļu apmēram pusotru stundu. Ieber želatīnu pusglāzē auksta ūdens un ļauj uzbriest. Kad gaļa ir uzvārīta, noņemiet to no uguns un atdzesējiet. Gaļu atdala no kauliem tā, lai tā dalītos šķiedrās. Buljonu lej atpakaļ pannā kopā ar želatīnu. Uz lēnas uguns karsē līdz želatīns ir izšķīdis. Pievieno sāli, 2 ķiploka daiviņas, kas izlaistas caur presi. Gaļu liek buljonā. Visu atdzesē un pēc tam liek ledusskapī, līdz aukstā gaļa sacietē.

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt