Bumbieru kompots
Konservējumi

Bumbieru kompots

SASTĀVDAĻAS

  • bumbieri - 1 kg
  • ūdens - 1,5 l
  • cukurs - 500 g
  • krustnagliņas - 10gb.
  • citronu sula - 2 ēdamk.

PAGATAVOŠANA:

Nomazgājiet bumbierus, pēc tam nomizojiet. Katru augli sagriež gareniski uz pusēm un serdi ar sēklām izņemam.

Sagatavotos bumbierus vertikāli ievieto sausā sterilizētā burkā. Mēģiniet to izdarīt pēc iespējas ciešāk. Katlā ielej ūdeni. Pievieno cukuru un liek uz plīts vārīties.

Maisot, uz lielas uguns uzvāra. Cukurs ir pilnībā jāizšķīdina. Pievienojiet krustnagliņas, ielejiet citrona sulu. Sīrupu vāra uz lielas uguns 2 minūtes.

Iegūto sīrupu ielejiet burkā pie esošajiem bumbieriem. Uzliekam vāku un ļaujam burkām pilnībā atdzist.

Glabājiet bumbieru kompotu vēsā, sausā vietā.

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt