Virtuļi ar āboliem
Konditoreja un maize

Virtuļi ar āboliem

Sastāvdaļas:

  • 2 āboli
  • 125 ml baltvīns
  • 1 tējkarote kanēlis
  • 1 olas baltums
  • 200 g milti
  • 2 ēdamkarotes cukurs
  • pus citrons
  • 500 ml saulespuķu eļļa

Pagatavošana:

Sajauc 100 g miltu ar 1 tējkaroti cukura, pusi tējkarotes kanēļa un pusi citrona miziņas. Sastāvdaļas maisiet ar slotiņu un pievienojiet masai baltvīnu. Rūpīgi samaisiet maisījumu līdz vienmērīgai masai, pārklājiet to ar pārtikas plēvi un atstājiet ledusskapī aptuveni 2-3 stun Tad ar mikseri sakuļ olas baltumu līdz izveidojas apjomīgas putas. Sajauc to ar iepriekšējo atdzesēto maisījumu. Maisiet mīklu līdz izveidojas viendabīga masa. Nomizojiet lielus ābolus un izmantojiet īpašu ierīci, lai izņemtu serdi. Paši sagrieziet ābolus gredzenos. Vispirms gredzenus izrullē miltos un pēc tam iemērciet mīklā. Apcepiet virtuļus karstā eļļā pa vienam. Gatavojiet 2-3 minūtes no abām pusēm, līdz redzat brūnu garozu. Gatavos virtuļus novieto uz papīra dvieļa, lai absorbētu lieko tauku daudzumu. Sajauc tējkaroti cukura ar atlikušo kanēli, šajā maisījumā "izvārta" gatavos virtuļus.

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt