Marinēti baltie redīsi
Konservējumi

Marinēti baltie redīsi

Marinēti baltie redīsi ir lieliska austrumu uzkoda ar kraukšķīgu un neparasti sulīgu tekstūru .Šī uzkoda labāk par jebkuriem marinētajiem gurķiem izrotās jūsu svētku galdu un ar savu garšu izbrīnīs pat visizsmalcinātākos gardēžus. Ir zināmas neskaitāmas redīsu šķirnes, taču marinēšanai der tikai trīs – daikons jeb baltie redīsi, rutki un zaļie redīsi. Šī ēdiena dzimtenē Ķīnā pie pārējām sastāvdaļām pievieno arī pārtikas krāsvielas un tādējādi redīsi iegūst košu krāsu. Starp citu, redīsus marinē arī Japānā, Vjetnamā, Korejā, praktiski visās Āzijas valstīs. Mēs pastāstīsim jums klasisku redīsu marinēšanas recepti.

SASTĀVDAĻAS:

  • redīsi – 5 gab.
  • ābols – 1 gab.
  • ingvers – 1 gab.
  • ķiploks – 3 daiviņas
  • čili pipars – 1 gab.
  • sezama eļļa – 3 tējkarotes
  • ābolu etiķis – 1 tējkarote
  • baziliks – 3 zariņi
  • piparmētra – 3 zariņi
  • dilles – 3 zariņi
  • sāls – šķipsniņa

PAGATAVOŠANA:

  • Redīsu sagriežat plānās šķēlēs uz aplejiet ar ūdeni. Ābolu ar visu mizu arī sagriežat šķēlēs.
  • Ingvera sakni nomizojiet un sagriežat rupjos salmiņos. Ķiplokus sakapājiet, piparu sagriežat ripiņās.
  • No redīsiem nolejiet ūdeni, zaļumus sakapājiet, visas sastāvdaļas samaisiet, liekat vakuuma maisā vai maisā, no kura ar salmiņa palīdzību izsūknēts gaiss. Uz stundu maisu liekat ledusskapī.
  • Šādu uzkodu Austrumos pasniedz kā mūsu konservējumus – mazliet atdzesētu, atsevišķā traukā kopā ar pamatēdienu. Lieliska kombinācija būs marinētie redīsi ar šašliku vai krāsnī ceptu gaļu. Tāpat redīsi lieliski saderēs ar kartupeļiem. Noteikti izmēģiniet šo recepti un pastāstiet par to saviem draugiem.

LAI LABI GARŠO!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt