Kāpostu plācenīši
Pamatēdieni

Kāpostu plācenīši

Maigie kāpostu plācenīši, pagatavoti pēc šīs receptes, ir tik garšīgi, ka nav iespējams no tiem atrauties. Tie garšos pat bērniem.

SASTĀVDAĻAS:

  • baltais galviņkāposts
  • olas – 1 – 2 gab.
  • milti – 2 ēdamkarotes
  • sīpols
  • pipari (dažādās krāsās)
  • ķiploks
  • zaļumi (pēc izvēles)
  • garšvielas (sāls, melni maltie pipari)

PAGATAVOŠANA:

  • Smalki sagriežam kāpostu. Mazliet samīcam ar rokām, lai tas sāk suloties. Sulu nolejam. Pieliekam salmiņos sagrieztu sīpolu, saldos piparus, zaļumus, ķiploku, sāli un piparus. Visu samaisām.
  • Pieliekam olas, miltus un rūpīgi samaisām.
  • No gatavās masas ar rokām veidojam nelielus plācenīšus, ja nepieciešams, nospiežam lieko šķidrumu. Liekam uz sakarsētas pannas, uz kuras uzlieta eļļa.
  • Cepam no abām pusēm, līdz zeltainai garoziņai.
  • Izliekam uz papīra dvieļa, lai notek liekā eļļa.
  • Pasniedzam ar skābo krējumu.

LAI LABI GARŠO!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt