Septiņas vienkāršas un apetīti rosinošas lazanjas receptes
Pamatēdieni

Septiņas vienkāršas un apetīti rosinošas lazanjas receptes

Lazanja – tā ir ideāla maltīte, ko pasniegt pusdienās vai vakariņās gada aukstajā laikā, jo tā ir garšīga un sātīga. Tās pagatavošanai nepieciešams pavisam nedaudz sastāvdaļu un mazliet jūsu laika.

KARTUPEĻU LAZANJA

Jums vajadzēs:
  • 3 lielus kartupeļus
  • 3 – 4 ēdamkarotes olīveļļas
  • Šķipsniņu sāls
  • Šķipsniņu piparu
  • 1/3 glāzes citronu sulas
  • 340 g tofu siera
  • Svaigas bazilika lapiņas
  • 1 ēdamkarote kaltētas raudenes (oregano)
  • 20g Parmezāna siera
  • Mērcei (gatavojat pēc vēlēšanās):
  • 1/2 tases olīveļļas
  • Baziliks
  • 2 daiviņas ķiploka
  • Šķipsniņa sāls
  • Šķipsniņa piparu
  • Ūdens
  • 20 g Parmezāna siera

PAGATAVOŠANA:

  • Uzsildām cepeškrāsni līdz 190 grādiem.
  • Rikotas pagatavošanai blenderī sajaucam tofu sieru, olīveļļu, sāli, piparus, citronu sulu, baziliku un raudeni
  • (oregano). Jāsanāk viendabīgai masai ar garšvielu gabaliņiem.
  • Nomizojam kartupeļus un sagriežam plānās ripiņās.
  • Ņemam dziļu taisnstūrveida karstumizturīgu trauku un vienā kārtā izliekam kartupeļus.
  • Kārtai pa virsu lejam daļu rikotas maisījuma. Vienmērīgi izlīdzinām.
  • Liekam otru kārtu ar kartupeļiem un atkal uzlejam rikotas maisījumu. Virsū atkal liekam kartupeļus, lejam rikotas maisījumu. Augšējā kārtā liekam kartupeļus.
  • Trauku apsedzam ar foliju un liekam cepeškrāsnī uz 50 minūtēm.
  • Noņemam foliju un cepam vēl 10 minūtes.
  • Kamēr gatavojas lazanja, blenderī sajaucam sastāvdaļas mērcei: olīveļļu, baziliku, divas ķiploka daiviņas. Tad pievienojam sieru, sāli, piparus un atkal sablendējam. Pielejam mazliet ūdens.
  • Izņemam lazanju no cepeškrāsns un ļaujam nedaudz atdzist.
  • Pārlejam ar mērci.
Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt