Lazanja – tā ir ideāla maltīte, ko pasniegt pusdienās vai vakariņās gada aukstajā laikā, jo tā ir garšīga un sātīga. Tās pagatavošanai nepieciešams pavisam nedaudz sastāvdaļu un mazliet jūsu laika.
(oregano). Jāsanāk viendabīgai masai ar garšvielu gabaliņiem.
Nomizojam kartupeļus un sagriežam plānās ripiņās.
Ņemam dziļu taisnstūrveida karstumizturīgu trauku un vienā kārtā izliekam kartupeļus.
Kārtai pa virsu lejam daļu rikotas maisījuma. Vienmērīgi izlīdzinām.
Liekam otru kārtu ar kartupeļiem un atkal uzlejam rikotas maisījumu. Virsū atkal liekam kartupeļus, lejam rikotas maisījumu. Augšējā kārtā liekam kartupeļus.
Trauku apsedzam ar foliju un liekam cepeškrāsnī uz 50 minūtēm.
Noņemam foliju un cepam vēl 10 minūtes.
Kamēr gatavojas lazanja, blenderī sajaucam sastāvdaļas mērcei: olīveļļu, baziliku, divas ķiploka daiviņas. Tad pievienojam sieru, sāli, piparus un atkal sablendējam. Pielejam mazliet ūdens.
Izņemam lazanju no cepeškrāsns un ļaujam nedaudz atdzist.
Informējam, ka portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.