Ābolkūka ar drumstalām
Deserti

Ābolkūka ar drumstalām

SASTĀVDAĻAS:

  • 900 g saldu ābolu
  • 135 g sviests
  • 140 g cukurs
  • 300 ml kefīrs
  • 150 g kviešu milti
  • 1/4 tējkarotes soda
  • naža gals kurkuma

Drumstalām:

      110 g kviešu milti
    • 100 g cukurs
    • 110 g sviests

    PAGATAVOŠANA:

      Mīklai uz mazas uguns katliņā izkausē sviestu, pēc tam pievieno cukuru un kefīru.

      Atsevišķā bļodā kviešu miltiem pieber sodu un kurkumu.

      Abas masas sajauc kopā un izmaisa ar karoti – mīklai jābūt tik biezai kā skābajam krējumam. Ļauj, lai 15 minūtes sabiezē.

      Pa to laiku nomizo ābolus, izņem serdes un tos sagriež astoņās daļās. (Ja miziņas ir plānas, tās var atstāt.)

      Cepampannu ieziež ar eļļu, pārkaisa ar miltiem un ielej mīklu. Virsū kārto ābolus. Drumstalām sajauc kopā visas sastāvdaļas – to dara ar pirkstu galiem, lai veidojas nevis mīkla, bet drupačas. Tās uzkaisa āboliem un kūku cep +190 °C aptuveni 25–30 minūtes, līdz zeltaini brūna.

      Gatavoju uz 28 cm kūkas formas un cepu 35 minūtes.

      Lai labi garšo!

      Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

      Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt