Šo lečo gatavoju vairāk nekā 10 gadus: to apēd, pirms nokļūst burkā (to nevar salīdzināt ar parasto lečo).
1. Tomātus rupji sagriež un liek uz pannas. Pagaidām eļļa nav jāpievieno.
2. Saldos piparus notīrām, izņemam sēklas un sagriežam kubiņos. Pievieno tomātiem.
3. Tad nomizojiet burkānus un sarīvējiet tos uz rupjās rīves un liec uz pannas pie tomātiem un, paprikas.
4. Smalki sagrieziet sīpolu un lieciet pannā.
5. Pievienojiet 50 gr. sāli, 150 gr. cukuru un melnos piparus. Samaisiet un uzlieciet vāku. Sautējiet aptuveni 30- 40 minūtes.
6. Tad pievieno 4 sasmalcinātas ķiploka daiviņas, 150 ml. augu eļļa, 50 ml. etiķis 9%. Samaisa un vāra vēl 5 minūtes.
7. Tad karsto lečo lejam tīrās burkās un uz burkām uzliekam vāciņus.
Šis lečo ir tik gards tādēļ, ka pagatavots uz uguns.