Ikviens no mums Lieldienās cītīgi krāso, bieži vien gadās tā, ka olu kaujas jau beigušās, taču ledusskapis pilns ar olām. Visvienkāršākais ir pagatavot no daudzajām salātus.
Salātu lapas ievieto lielā bļodā, pievieno ķiršu tomātu un gurķi.
Lasi un avokado samaisa viendabīgā masā.
Olas sagriež uz pusēm un pievieno salātiem.
Angļu sinepes sajauc kopā ar citrona sulu, olīveļļu, kaperiem.
Pēc tam visu samaisa un salāti ir gatavi.
Sastāvdaļas:
Visas sastāvdaļas sajauc traukā, daudzums atkarīgs no individuālajām vēlmēm, taču tuncim vajadzētu būt galvenajai sastāvdaļai.
Olas sasmalcina, sieru sarīvē, tomātu sagriež smalkos kubiņos, pievieno majonēzi un krējumu vienādā daudzumā, sāli pēc garšas, visu rūpīgi samaisa.