Interneta ārēs atradu interesantu konservēšanas recepti – baklažānus majonēzē ziemas krājumiem. Nolēmu izmēģināt. Izdevās tiešām ļoti garšīgi un sātīgi. Gribu padalīties arī ar jums ar šo lielisko uzkodas recepti.
SASTĀVDAĻAS:
Uz 7 litriem:
Baklažāni – 6 kg
Sīpoli – 2 kg
Ķiploki – 3 galviņas
Majonēze – 0,5 l
9% etiķis – 100 g
Augu eļļa – 300 ml
Sāls
Maltie pipari
PAGATAVOŠANA:
Baklažānus sagriežam lielos kubiņos, uzberam sāli, atstājam uz stundu.
Tad apcepam pa daļām uz pannas, nospiežot lieko šķidrumu.
Sīpolus sagriežam un apcepam eļļā un pannas. Samaisām ar baklažāniem, pieliekam sāli, piparus, sasmalcinātus ķiplokus. Pielejam etiķi, pieliekam majonēzi un samaisām.
Ja ir vēlēšanās, var pielikt sēņu buljona kubiņu, tas piešķirs baklažāniem sēņu garšu.
Informējam, ka portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.