Iegūt bagātu sīpolu ražu nav nemaz tik sarežģīti, ja zina dažus noslēpumus. Iegaumējiet tos, un raža neliks vilties!
Pirms stādāt sīpolus, iemērciet tos uz trim stundām sālsūdenī (1 ēdamkarote sāls uz 1 litru ūdens). Tad divas stundas paturiet tumšā kālija permanganāta (zilo graudiņu) šķīdumā. Tad noskalojiet un stādiet.
Lai aizsargātu stādījumus no sīpolu mušiņas, spainī ūdens jāizšķīdina 3 ēdamkarotes ožamā spirta un dienas otrajā pusē, tuvāk vakaram, sīpoli jāapstrādā ar šo šķīdumu. Sīpolu apstrādi ar ožamā spirta šķīdumu veic 2 – 3 reizes sezonā, ņemot vērā sīpolu mušiņu ātro vairošanos un attīstību. Apstrādes biežums – apmēram reizi 30 dienās.
Vislabākā “barība” sīpoliem ir rauga uzlējums (100 g rauga uz spaini ūdens). Izšķīdiniet un nostādiniet vienu stundu. Aplejiet sīpolus ar ūdeni, pēc divām stundām ar rauga uzlējumu, un pēc diennakts vēlreiz ar ūdeni.
Pēc sīpolu novākšanas, izžāvējiet tos saulē, svaigā gaisā, pirms nesat tos iekšā telpās. Sekojiet šiem padomiem, un iegūsiet lielisku sīpolu ražu.