Deserts, kurš nav jācep. Ielēji un gatavs!
Konditoreja un maize

Deserts, kurš nav jācep. Ielēji un gatavs!

Torte bez cepšanas – vienkāršs risinājums sarežģītam uzdevumam! Tāpēc mūsu aizņemtajām saimniecēm piedāvājam vienkāršu deserta recepti. Šo torti var gatavot kopā ar bērnu, viņam patiks izlikt cepumus kārtu pa kārtai. Starp citu, desertu var dažādot pievienojot ogas, augļus vai šokolādi. Vēlam tev patīkami pavadīt gatavošanas laiku.

TORTE AR IEBIEZINĀTO PIENU BEZ CEPŠANAS

SASTĀVDAĻAS KRĒMAM:

  • 200 grami cepumu
  • 3 olas
  • 250 grami iebiezinātā piena
  • 400 ml piena
  • ½ tējkarotes vaniļas cukura
  • 200 grami sviesta

SASTĀVDAĻAS GLAZŪRAI:

  • 4 ēdamkarotes cukura
  • 4 ēdamkarotes kakao
  • 12 ēdamkarotes piena

PAGATAVOŠANA:

  • Nelielā katliņā saputojiet olas, līdz veidojas viendabīga masa.
  • Pievienojiet pienu, iebiezināto pienu un vaniļas cukuru. Rūpīgi samaisiet visas sastāvdaļas.
  • Liekat katliņu uz nelielas uguns un karsējiet līdz vārīšanās temperatūrai. Tad noņemiet gatavo krēmu no uguns un ļaujiet tam atdzist.
  • Tagad laiks ķerties pie šokolādes glazūras. Traukā samaisiet cukuru ar kakao, pēc tam pielejiet pienu.
  • Kārtīgi izmaisiet, lai nebūtu kunkuļu.
  • Liekat trauku uz nelielas uguns, un, pastāvīgi maisot, karsējiet glazūru, līdz veidojas masa ar viendabīgu konsistenci.
  • Kad staipīgā masa ir gatava, noņemiet to no uguns.
  • Sagriežat sviestu kubiņos un ļaujiet tam pāris minūtes sasilt.
  • Ar miksera palīdzību viegli saputojiet sviestu.
  • Pieliekat putoto sviestu glazūrai un vēlreiz saputojiet ar mikseri.
  • Pienācis laiks likt kopā torti. Tam būs nepieciešams trauks, kuru izklājiet ar cepamo papīru.
  • Liekat pirmo cepumu kārtu, tad pārsmērējiet ar krēmu, liekat otro cepumu kārtu un arī pārsmērējiet ar krēmu.
  • Tā turpiniet, līdz visi cepumi izlikti.
  • Nobeigumā pārlejiet torti ar glazūru un liekat ledusskapī uz 3 – 4 stundām (labāk uz nakti).
  • Šī torte būs labākā izvēle tiem, kas vēlas palutināt sevi ar kaut ko tiešām gardu tējas pauzē.

LAI LABI GARŠO!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt