Lieldienu ķiršu bulciņas
Konditoreja un maize

Lieldienu ķiršu bulciņas

SASTĀVDAĻAS:

  • milti – 400 g
  • piens – 300 ml
  • žāvēti ķirši – 200 g
  • sviests – 50 g
  • cukurs – 50 g
  • sausais raugs – 7 g
  • olas – 2 gab.
  • malts kanēlis – 1 tējkarote
  • sāls – ½ tējkarote

PAGATAVOŠANA:

  • Miltus izsijāt, piebērt raugu, sāli, kanēli, cukuru, pielikt sviestu. Saputot olas, pieliet tās sausajām sastāvdaļām.
  • Maisījumā pieliet aukstu pienu, nepārtraukti maisīt. Gatavo mīklu izrullēt plācenī. Tā vidū likt žāvētos ķiršus, uzlocīt malas un mīcīt mīklu vēl apmēram četras minūtes.
  • Mīklu sadalīt desmit daļās, katru saviļāt bumbiņā. Papīra formiņas iesmērēt ar augu eļļu. Mīklas bumbiņas likt formiņās un atstāt uz 45 minūtēm. Bulciņās iegriezt krustu. Miltus sajaukt ar ūdeni. Maisījumu likt konditorejas maisā un piepildīt krustveida griezumus. Lieldienu ķiršu bulciņas likt cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180 grādiem un cept 15 minūtes.

LAI LABI GARŠO!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt