Kabači bulgāru gaumē
Konservējumi

Kabači bulgāru gaumē

Šie gardie kabacīši neprasa daudz pūļu. Arī gurķi, aplieti ar šo marinādi būs ļoti garšīgi. Noteikti izmēģiniet un, iespējams, šī kļūs par jūsu iecienītāko recepti.

SASTĀVDAĻAS:

Rēķināts uz četrām litra burkām:

  • 3 kg kabaču
  • 2 litri ūdens
  • 200 g cukura
  • 3 ēdamkarotes sāls
  • 250 g 9% etiķa
  • dilles
  • mārrutku lapas
  • 4 daiviņas ķiploka
  • 1 tējkarote melnie pipari graudiņos
  • 6 – 8 lauru lapas
  • PAGATAVOŠANA:

    • Kabačus nomazgāt, sagriezt ripās.
    • Zaļumus nomazgāt, ķiplokus notīrīt, visu salikt izkarsētās burkās.
    • Gatavot marinādi: Katlā liet ūdeni, pielikt sāli, cukuru, lauru lapas, melnos piparus, uzvārīt. Pieliet etiķi, uzvārīt vēlreiz.
    • Karstajā marinādē likt kabaču ripas, uzlikt katlam vāku, turēt uz uguns 5 – 7 minūtes.
    • Periodiski apmaisīt ar karoti, lai visi kabači kārtīgi “ izpeldētos” marinādē. Uguni izslēgt.
    • Sagatavotajās burkās likt karstos kabačus.
    • Marinādi uzvārīt, pārliet kabačiem, burkas aizvalcēt.
    • Apgriezt ar vākiem uz leju, sasegt, ļaut pilnībā atdzist.

    LAI LABI GARŠO!

    Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

    Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt