Aromātisks bumbieru – apelsīnu ievārījums. Katru gadu cenšos pagatavot vismaz dažas burciņas.
Konservējumi

Aromātisks bumbieru – apelsīnu ievārījums. Katru gadu cenšos pagatavot vismaz dažas burciņas.

Šī ievārījuma aromātu nav iespējams aprakstīt! Noteikti izmēģiniet!

SASTĀVDAĻAS:

  • bumbieri – 1 kg
  • apelsīns – 1 gab
  • cukurs – 500 – 600 g

PAGATAVOŠANA:

  • Augļus rūpīgi nomazgājam tekošā ūdenī. Apelsīnu aplejam ar verdošu ūdeni, lai noskalotu visas vielas, ar kurām tas ir apstrādāts pirms transportēšanas. Visu sagriežam gabaliņos. Ja apelsīnam ir sēkliņas, tās jāizņem.
  • Liekam sagrieztos augļus katliņā, vēlams ar biezu pamatni.
  • Pieberam cukuru, samaisām ar koka lāpstiņu. Atstājam uz 15 – 20 minūtēm.
  • Liekam uz uguns un uzvārām. Tad karsējam uz mazas uguns, līdz sāk izdalīties sula. Vārām 10 minūtes. Tad noņemam no uguns un atstājam atdzist uz 8 – 10 stundām (atkarīgs no porcijas lieluma). Mans ievārījums pilnībā bija atdzisis jau pēc 4 stundām. Tad uzvāriet to un vāriet 10 minūtes.
  • Gatavo ievārījumu liekam izkarsētās burkās un uzskrūvējam vākus. Ietinam segā un ļaujam pilnībā atdzist.
  • Nākamajā dienā noglabājam pieliekamajā vai pagrabā.

LAI LABI GARŠO!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt