Sākums
Salāti
Zupas
Pamatēdieni
Deserti
Konservējumi
Gurķu salāti ziemai. Bez pasterizēšanas
29.07.2019 18:20
SASTĀVDAĻAS:
1 kg gurķu
2 sarkanās paprikas
3 lieli sīpoli
5 ķiploka daiviņas
80 ml galda etiķa
80 ml eļļas
1 ēdamkarote sāls
3 ēdamkarotes cukura
bunte ar dillēm
PAGATAVOŠANA:
Papriku un nomizotus gurķus sagriež vienādos gabaliņos, sīpolus pārgriež un pusēm un sagriež, ķiploku saspiež, dilles sasmalcina. Visu saliek bļodā, pārlej eļļu, etiķi, sāliun cukura maisījumu.
Atstāj uz vairākām stundām vai pat uz nakti, lai sastāvdaļas atsulojas. Lai labāk atdalītos sula, pāris reižu apmaisa.
Tad dārzeņus liek katlā un pavāra aptuveni 5-10 minūtes. Tiklīdz gurķi kļūst gaiši, beidz vārīt.
Salātus karstus pilda burkās ar skrūvējamu metāla vāciņu.
Nav jāpasterizē. Ļoti labi uzglabājas.
Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!
Citi apskatīja arī šo
Meklēt
Pievienojies sekotājiem
Ēdamkopā.lv
Populārākās receptes
Salāti
Ļoti garšīgi salāti ar šprotēm
07.12.2018 18:37
Pamatēdieni
Kāpostu tīteņi
20.11.2019 23:45
Konditoreja un maize
Gardie speķa pīrādziņi
02.12.2017 19:35
Konditoreja un maize
Es gatavoju šo pīrāgu, kad gribu kādu pārsteigt: nekas sarežģīts, bet izskatās, ka visu dienu stāvēju pie plīts
21.01.2023 14:50
Salāti
Vistas gaļas salāti ar dārzeņiem, kas ir pārāki par rosolu un siļķi kažokā!
04.04.2019 20:30
Konditoreja un maize
Bulciņa ar noslēpumu – lieliska ideja tiem, kas iecienījuši burgerus.
11.11.2018 21:35
Brokastis
Uzkodas
Salāti
Zupas
Pamatēdieni
Deserti
Konditoreja un maize
Konservējumi
Dzērieni
Noderigi
Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt
Informējam, ka portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.
Piekrītu