Sākums
Salāti
Zupas
Pamatēdieni
Deserti
Konservējumi
Gurķu salāti ziemai. Bez pasterizēšanas
29.07.2019 18:20
SASTĀVDAĻAS:
1 kg gurķu
2 sarkanās paprikas
3 lieli sīpoli
5 ķiploka daiviņas
80 ml galda etiķa
80 ml eļļas
1 ēdamkarote sāls
3 ēdamkarotes cukura
bunte ar dillēm
PAGATAVOŠANA:
Papriku un nomizotus gurķus sagriež vienādos gabaliņos, sīpolus pārgriež un pusēm un sagriež, ķiploku saspiež, dilles sasmalcina. Visu saliek bļodā, pārlej eļļu, etiķi, sāliun cukura maisījumu.
Atstāj uz vairākām stundām vai pat uz nakti, lai sastāvdaļas atsulojas. Lai labāk atdalītos sula, pāris reižu apmaisa.
Tad dārzeņus liek katlā un pavāra aptuveni 5-10 minūtes. Tiklīdz gurķi kļūst gaiši, beidz vārīt.
Salātus karstus pilda burkās ar skrūvējamu metāla vāciņu.
Nav jāpasterizē. Ļoti labi uzglabājas.
Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!
Citi apskatīja arī šo
Meklēt
Pievienojies sekotājiem
Ēdamkopā.lv
Populārākās receptes
Noderigi
Kā izvārīt olas, lai dzeltenums un baltums apmainītos vietām. Neparasts olu vārīšanas veids, ko iesaka japāņu kulinārs
13.04.2019 18:48
Noderigi
Vitamīnu “bumba” slimošanas laikā
16.12.2019 14:42
Salāti
Vēl neviens viesis nav devies prom, nepalūdzot receptīti.
09.11.2018 21:54
Deserti
Karameļu krēms – ideāls pildījums jebkurai tortei vai kūkām.
17.05.2019 13:13
Uzkodas
Mērce ar gurķiem un ķiplokiem
04.06.2019 20:12
Konditoreja un maize
Ātri pagatavojamā ābolu plātsmaize
04.04.2019 17:02
Brokastis
Uzkodas
Salāti
Zupas
Pamatēdieni
Deserti
Konditoreja un maize
Konservējumi
Dzērieni
Noderigi
Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt
Informējam, ka portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.
Piekrītu