Sākums
Salāti
Zupas
Pamatēdieni
Deserti
Konservējumi
Gurķu salāti ziemai. Bez pasterizēšanas
29.07.2019 18:20
SASTĀVDAĻAS:
1 kg gurķu
2 sarkanās paprikas
3 lieli sīpoli
5 ķiploka daiviņas
80 ml galda etiķa
80 ml eļļas
1 ēdamkarote sāls
3 ēdamkarotes cukura
bunte ar dillēm
PAGATAVOŠANA:
Papriku un nomizotus gurķus sagriež vienādos gabaliņos, sīpolus pārgriež un pusēm un sagriež, ķiploku saspiež, dilles sasmalcina. Visu saliek bļodā, pārlej eļļu, etiķi, sāliun cukura maisījumu.
Atstāj uz vairākām stundām vai pat uz nakti, lai sastāvdaļas atsulojas. Lai labāk atdalītos sula, pāris reižu apmaisa.
Tad dārzeņus liek katlā un pavāra aptuveni 5-10 minūtes. Tiklīdz gurķi kļūst gaiši, beidz vārīt.
Salātus karstus pilda burkās ar skrūvējamu metāla vāciņu.
Nav jāpasterizē. Ļoti labi uzglabājas.
Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!
Citi apskatīja arī šo
Meklēt
Pievienojies sekotājiem
Ēdamkopā.lv
Populārākās receptes
Pamatēdieni
Maltās gaļas ligzdiņas ar dārzeņiem
Konditoreja un maize
Ciparkūkas vai burtu kūkas recepte
Uzkodas
Šo recepti uzzināju no savas vīramātes. Par to esmu viņai bezgala pateicīga!
Pamatēdieni
Piecas jauno kartupeļu pagatavošanas receptes
Konditoreja un maize
Gardā rabarberu kūka
Salāti
Salāti Vecgada vakaram piecu minūšu laikā. Tos vienmēr apēd pirmos!
Brokastis
Ļoti vienkārša garšīgu čebureku recepte vīramātes gaumē
31.10.2018 22:51
Konditoreja un maize
Avokādo un melleņu kūka
29.06.2019 19:59
Noderigi
Atšķirība starp sodu un irdinātāju (cepamo pulveri)
16.04.2020 10:18
Noderigi
Šo milzīgo loku saišķi viņa izaudzēja maisiņā ziemas vidū bez jebkādas zemes! Mūžu dzīvo, mūžu mācies...
17.02.2019 13:10
Uzkodas
Mazsālīti “sakratītie” gurķi – visātrākais un slinkākais sālīšanas veids
04.06.2019 13:10
Salāti
Korejiešu salāti ziemai. Kaut ko tik garšīgu vēl nebūsiet gatavojuši!
02.10.2018 17:36
Brokastis
Uzkodas
Salāti
Zupas
Pamatēdieni
Deserti
Konditoreja un maize
Konservējumi
Dzērieni
Noderigi
Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt
Informējam, ka portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.
Piekrītu