Sākums
Salāti
Zupas
Pamatēdieni
Deserti
Konservējumi
Gurķu salāti ziemai. Bez pasterizēšanas
29.07.2019 18:20
SASTĀVDAĻAS:
1 kg gurķu
2 sarkanās paprikas
3 lieli sīpoli
5 ķiploka daiviņas
80 ml galda etiķa
80 ml eļļas
1 ēdamkarote sāls
3 ēdamkarotes cukura
bunte ar dillēm
PAGATAVOŠANA:
Papriku un nomizotus gurķus sagriež vienādos gabaliņos, sīpolus pārgriež un pusēm un sagriež, ķiploku saspiež, dilles sasmalcina. Visu saliek bļodā, pārlej eļļu, etiķi, sāliun cukura maisījumu.
Atstāj uz vairākām stundām vai pat uz nakti, lai sastāvdaļas atsulojas. Lai labāk atdalītos sula, pāris reižu apmaisa.
Tad dārzeņus liek katlā un pavāra aptuveni 5-10 minūtes. Tiklīdz gurķi kļūst gaiši, beidz vārīt.
Salātus karstus pilda burkās ar skrūvējamu metāla vāciņu.
Nav jāpasterizē. Ļoti labi uzglabājas.
Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!
Citi apskatīja arī šo
Meklēt
Pievienojies sekotājiem
Ēdamkopā.lv
Populārākās receptes
Noderigi
TOP 7 kečupa receptes ziemai – ar āboliem, Kaukāza plūmītēm un garšaugiem
10.08.2019 18:10
Deserti
Apbrīnojami garšīgs saldējums no hurmas
01.11.2017 22:56
Deserti
Plombīra saldējums… kā bērnībā. Pagatavojams pusstundas laikā
14.03.2019 14:06
Konditoreja un maize
Uz pannas cepti pīrādziņi no āboliem un biezpiena mīklas
19.11.2018 16:32
Konditoreja un maize
Saldie vareņiki ar biezpienu
03.12.2021 22:18
Konservējumi
Sālīti gurķi ar rupjmaizi. Noteikti izmēģiniet!
02.08.2019 18:13
Brokastis
Uzkodas
Salāti
Zupas
Pamatēdieni
Deserti
Konditoreja un maize
Konservējumi
Dzērieni
Noderigi
Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt
Informējam, ka portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.
Piekrītu