Jauno kāpostu un gurķu salāti ziemai
Konservējumi

Jauno kāpostu un gurķu salāti ziemai

Kurš no mums gan neatceras apetīti rosinošo svaigo kāpostu salātu garšu, ko pēc garās ziemas steidzam baudīt, kad pieejama šī gada raža? Izrādās, šādus salātus tagad varam salikt burkās un ēst kad vien sakārojas.
Kad svaigu kāpostu salāti jau mazliet apnikuši un ar gurķiem vairs nezinām, ko iesākt, bet tomāti un pipari vēl nav ienākušies, pamēģiniet pagatavot šos vitamīniem bagātos salātus. Ziemā tie būs kā aromātisks un garšīga atgādinājums par vasaras sauli un siltumu. Atvērsiet burciņu, un vasara smaržos jūsu virtuvē kopā ar pasniegtajiem kartupeļiem un kādu gaļas ēdienu.

SASTĀVDAĻAS:

  • Jaunie kāposti – 1,5 kg
  • Gurķi – 1,5 kg
  • Sīpoli – 500 g
  • Lociņi – 1 buntīte
  • Ķiploks – 1 galviņa
  • Dilles – 1 buntīte
  • Selerijas – 1 buntīte
  • Lauru lapas – 8 gab.

Marinādei:

  • Cukurs – 1 ēdamkarote
  • Sāls – 1 ēdamkarote
  • Augu eļļa -1/2 glāze
  • 9% etiķis – 4 ēdamkarotes

PAGATAVOŠANA:

  • Jaunos kāpostus smalki sagriežat vai saēvelējat.
  • Gurķus nomazgājiet, nogriežat galiņus un sagriežat plānās ripiņās. Ja tie ir jaunie gurķi, mizot nevajag.
  • Sīpolus nomizojiet un sagriežat kubiņos. Ķiploku nomizojiet un izspiežat ķiploku spiedē.
  • Lociņus, dilles un selerijas noskalojiet, nosusiniet un smalki sakapājiet.
  • Lielā bļodā samaisiet kāpostus, gurķus, sīpolus, zaļumus un ķiplokus.
  • Pievienojiet sāli, cukuru, etiķi un augu eļļu. Visu rūpīgi samaisiet un atstājiet uz divām stundām.
  • Pēc tam bļodas saturu vēlreiz samaisiet un liekat tīrās, izkarsētās burkās. Katrai burkai sānos liekat pa divām lauru lapām. No šī sastāvdaļu daudzuma vajadzētu sanākt 4 burkām ar 900 ml ietilpību.
  • Uzliekat vākus un sterilizējiet 20 minūtes. Atdzesējiet un glabājiet vēsā vietā.

LAI LABI GARŠO!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt