Sākums
Salāti
Zupas
Pamatēdieni
Deserti
Konditoreja un maize
Medus kūka
11.04.2019 16:18
SASTĀVDAĻAS:
Medus 40 g Cukurs 80 g Sviests 50 g Olas 1 gab Sāls 2 g Kviešu milti 190 g Skābais krējums 1000 g Kondensētais piens ar cukuru 300 g Soda 3 g
PAGATAVOŠANA:
Katliņā ieliek cukuru,
medu
, sviestu, olu un uzkarsē (bet nevāra).
Tad pievieno sodu, samaisa, noņem katliņu no uguns un kārtīgi uzputo.
Ļauj atdzist.
Miltus samaisa ar sāl un pa nelielai porcijai piemaisa pie olu medus masas.
Ļauj mīklai atdzesēties ledusskapī. Vislabāk 8 stundas.
Mīklu sadala 8 daļās (vai arī vairāk vai mazāk daļās atkarībā no pannas lieluma).
Katru daļu uzrullē un cep cepeškrāsnī līdz cepums paliek brūngans.
Parasti viena cepuma kārta izcepas aptuveni 5 minutēs. Tik daudz laika parasti vajag, lai izrulētu nākamo mīklas kārtu.
Krēmam sajauc skābo krējumu ar kondensēto pienu.
To smērē starp kūkas kārtām.
Sasmērēto kūku novieto ledusskpī vai citā vēsā vietā vismaz uz 12 stundām, bet labāk uz diennakti.
Arī rotāšanu labāk atlikt uz nākamo dienu.
Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!
Citi apskatīja arī šo
Meklēt
Pievienojies sekotājiem
Ēdamkopā.lv
Populārākās receptes
Konditoreja un maize
Ātri pagatavojama, vienkārša un garšīga ābolu plātsmaize!
24.09.2022 22:39
Konditoreja un maize
Pīrāgs ar mandarīniem
20.12.2019 16:18
Konditoreja un maize
Medus kūka
11.04.2019 16:18
Pamatēdieni
Krāsnī cepta paprika ar kartupeļiem un sēnēm
24.09.2021 22:39
Zupas
Borščs ar bietēm un kāpostiem
15.01.2019 13:19
Konditoreja un maize
Jogurta krēma – zemeņu kūka, kas nebūs jācep
05.07.2019 21:18
Brokastis
Uzkodas
Salāti
Zupas
Pamatēdieni
Deserti
Konditoreja un maize
Konservējumi
Dzērieni
Noderigi
Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt
Informējam, ka portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.
Piekrītu