Cepti burkāni
Uzkodas

Cepti burkāni

Šodien pastāstīsim jums par kādu ļoti garšīgu veģetārās virtuves recepti – burkāniem medus glazūrā. Šķiet neticami, ka šo lielisko oranžo skaistuli ir iespējams padarīt vēl garšīgāku un aromātiskāku. Un tā, lai pagatavotu šo veģetāro ēdienu, jums vajadzēs kaltētus garšaugus, medu un sulīgus vidēja izmēra burkānus.

SASTĀVDAĻAS:

  • burkāni – 1 kg
  • sviests – 6 ēdamkarotes
  • olīveļļa – 6 ēdamkarotes
  • sāls – 1 tējkarote
  • rozmarīns – 1 tējkarote
  • timiāns – 1 tējkarote
  • oregano – 1 tējkarote
  • medus – 2 ēdamkarotes
  • ūdens – 2 ēdamkarotes
  • sezama sēkliņas – 2 ēdamkarotes

PAGATAVOŠANA:

Dziļā pannā ar noņemamu rokturi ieliet eļļu, uzkarsēt, tad tajā izkausēt sviestu.

Burkānus nomizot, katru gareniski sagriezt četrās daļās. Apcept pannā no visām pusēm.

Burkāniem uzbērt rozmarīnu, timiānu, sāli, pievienot oregano. Pannai noņemt rokturi, likt cepeškrāsnī un cept 180 grādos 30 – 35 minūtes.

Medu izšķīdināt ūdenī un pārliet burkāniem. Pārbērt sezama sēkliņas un likt cepeškrāsnī vēl uz 10 – 15 minūtēm.

Tādā pašā veidā var gatavot arī ķirbjus.

LAI LABI GARŠO!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt