Gardā rabarberu kūka
Konditoreja un maize

Gardā rabarberu kūka

SASTĀVDAĻAS:

  • 200 gr.sviesta (istabas temperatūrā)
  • 1 gl. cukura
  • 3 olas
  • 2 gl. miltu
  • 1 t.k. dz.s odas
  • Vaniļas cukurs
  • 2 glāzes sagrieztu rabarberu

PAGATAVOŠANA:

  • Sviestu sakūlu ar 2/3 cukura un vaniļas cukuru, kūlu 5 minūtes, tad pa vienam piekūlu olu dzeltenumus, baltumus mīklai nepievienojam. Tad piemīcīju klāt miltus ar sodu.2/3 mīklu izliekam formā 26 cm diametrā, 1/3 mīklas ieliku saldētavā uz 20 min.
  • Rabarberus ieberam formā.
  • Sakuļam olu baltumus ar atlikušo cukuru. Uzkāju olu baltumus uz rabarbariem.
  • Mīklu no saldētavas uz sakņu rīves uzrīvēju uz olu baltumiem. Lieku 175 grādu karstā krāsnī cept uz 40-45 min.

Mana pēc 40 min skaisti zeltaini brūna.

AVOTS: Laila Vaitupe Laila Trektere

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt