Brīnumgarda vista ar rīsiem kataloniešu gaumē
Pamatēdieni

Brīnumgarda vista ar rīsiem kataloniešu gaumē

Aromāts, kas izplatīsies gatavošanas laikā, ir neaprakstāms… Un garša… Mmm… Pirkstiņus aplaizīsiet! Šis ēdiens izdodas ļoti piesātināts un krāsains. Pagatavojiet šo vistiņu ar rīsiem, nenožēlosiet!

SASTĀVDAĻAS:

  • Vistu stilbiņi – 4 gab (var ņemt arī šķiņķīšus vai krūtiņu)
  • Sīpols – 1 gab
  • Burkāns – 1 gab
  • Saldā paprika – 1 gab
  • Tomāts – 1 gab
  • Zaļie zirnīši – 1 bundža
  • Kukurūza – 1 bundža
  • Ķiploks – 2 daiviņas
  • Rīsi – 1 ēdamkarote
  • Ūdens vai buljons – 1,5 – 2 ēdamkarotes
  • Sāls, garšvielas – pēc garšas
  • Augu eļļa cepšanai

PAGATAVOŠANA:

  • Vistu iesmērēt ar sāli un garšvielām.
  • Uz pannas uzsildīt augu eļļu un apcept tajā vistu stilbiņus līdz tie kļūst zeltaini, pārlikt šķīvī un uz brīdi nolikt malā.
  • Sīpolu smalki sagriezt, burkānu sarīvēt. Papriku sagriezt kubiņos, tomātu – smalkos gabaliņos. Ķiploku saspiest spiedē vai smalki sakapāt.
  • Tajā pašā eļļā, kurā cepās vista, apcept sīpolu un burkānu. Pēc tam pievienot papriku, tomātu un ķiploku. Visu sautēt piecas minūtes.
  • Pieliet ūdeni vai buljonu, piebērt rīsus. Visu rūpīgi samaisīt, piebērt sāli. Uzvārīt. Tad sautēt uz vidējas uguns apmēram 25 – 30 minūtes (atkarīgs no tā, kad rīsi kļūst mīksti).
  • No kukurūzas un zirnīšiem noliet šķidrumu, apmēram septiņas minūtes līdz gatavībai pievienot pannas saturam.
  • Periodiski apmaisīt, lai rīsi nepiedegtu. Ja nepieciešams, pieliet vēl šķidrumu. Pārbaudīt, vai pietiek sāls.
  • Nobeigumā pa virsu uzlikt vistu, pannai uzlikt vāku un pasutināt uz mazas uguns vēl desmit minūtes.
  • Jūsu krāsainā un ļoti gardā maltīte ir gatava.

LAI LABI GARŠO!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt