Baklažānu pirktiņi ar Marinara mērci
Uzkodas

Baklažānu pirktiņi ar Marinara mērci

Dievīgais, sulīgais, veselīgais baklāžāns, kas padarīts mazliet neveseligāks, taču trīreiz gardāks! Kā baklažānu sacept, paliek tavā ziņā – visgardāk sanāks, ja standziņas novārīsi verdošā eļļā, taču krietni veselīgāk būs, ja tos cepsi cepeškrāsnī. Vai izvēlēsies zelta vidusceļu – vienkārši no visām pusēm apcepsi uz pannas.

SASTĀVDAĻAS:

  • Viens baklažāns
  • 50 grami miltu
  • Tējkarote kartupeļu cietes
  • Pa šķipsnai paprikas pulvera, ķiploku pulvera, kaltēta oregano un bazilika
  • Sāls un pipari
  • Ola
  • 100 grami rīvmaizes
  • Sauja smalki rīvēta parmezāna
  • Eļļa cepšanai

PAGATAVOŠANA:

Baklažānu nomizo un sagriež pirksta lieluma standziņās. Sagatavo trīs nelielas bļodiņas baklažāna ietērpšanai : pirmajā sajauc miltus, kartupeļu cieti un garšvielas, otrajā iesit un sakuļ vienu olu, bet trešajā sajauc rīvmaizi un sieru, sāli un piparus. Katru standziņu apviļā vispirms miltos, tad olā, tad rīvmaizes un siera maisījumā. Liek uz pannas un apcep no katras puses aptuveni minūti. Atdzesē uz papīra dvieļa.

Ja cepsi krāsnī, standziņas izkārto uz restītēm, lai tās ceptos nekļūst mīkstas.

SASTĀVDAĻAS MĒRCEI:

  • Konservētu tomātu kārba (400g)
  • Sakapātas dažas daiviņas ķiploka
  • Puse kapāta sīpola
  • Kaltēts baziliks un oregano
  • Sāls un melnie pipari
  • Šķipsna cukura
  • Lauru lapa

PAGATAVOŠANA:

Nelielā katliņā sakarsētā eļļā, nepārtraukti maisot, apcep ķiplokus un sīpolus, līdz tie caurspīdīgi, bet ne brūni. Pievieno pārējās sastāvdaļas, samazina liesmu līdz minimumam un, ik pa brīdim apmaisot, karsē kādas 15 minūtes.

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt