Ar vienu burciņu pusdienās būs par maz! “Gardēžu” gurķi ar ķiršiem
Konservējumi

Ar vienu burciņu pusdienās būs par maz! “Gardēžu” gurķi ar ķiršiem

Man ļoti patīk šis garšu savienojums! Ļoti garšīgi!

SASTĀVDAĻAS:

  • Uz vienu litra burku:
  • Glāze skābo ķiršu
  • 4 daiviņas ķiploka
  • Neliels mārrutka saknes gabaliņš
  • 2 ķiršu lapas
  • 2 upeņu lapas
  • 1 diļļu zieds
  • 5 melno piparu graudiņi
  • 2 smaržīgo piparu graudiņi
  • gurķi

PAGATAVOŠANA:

  • Gurķus iemērciet aukstā ūdenī uz 3 stundām.
  • No ķiršiem izņemiet kauliņus.
  • Ķiploku rupji sagriežat.
  • Burkas izkarsējiet.
  • Burkas apakšā liekat ķiploku, mārrutku, visas lapas, dilles un piparus.
  • Pa virsu liekat gurķus.
  • Tad ķiršus.
  • Uzlejiet verdošu ūdeni un karsējiet 15 minūtes.
  • Šķidrumu nolejiet, uzvāriet un atkārtojiet pārliešanu.
  • Gatavojiet marinādi. Nolietajam ūdenim pievienojiet sāli un cukuru. Šķidrumu atkal uzkarsējiet un pielejiet etiķi.
  • Karsto marinādi lejiet burkā.
  • Burkas aizvalcējiet un apgāžat ar vāku uz leju.
  • Sasedziet un atstājiet uz divām dienām atdzist.

LAI LABI GARŠO!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt