Asorti ''Vasara burkās''
Konservējumi

Asorti ''Vasara burkās''

SASTĀVDAĻAS:

  • Gurķi - 1.8 kg
  • Tomāti- 1.5 kg
  • Puķkāposti - 1.2 kg
  • Sīpoli - 1 kg
  • Burkāni - 800 gr
  • Paprika - 300 gr
  • Ķiploki - pēc vēlēšanās
  • Smaržīgie pipari
  • Krustnagliņas
  • Sāls marinādei 180-200 gr
  • Cukurs marinādei 180-200 gr
  • 9% etiķis marinādei - 3 glāzes

PAGTAVOŠANA:

Litra burkas mazgā,sterilizē. Dārzeņus sasmalcina.

Lielos gurķus - pusripiņās,mazos - ripiņās. Papriku - salmiņos.

Sīpolus - pusripiņās,burkānus - ripiņās,ķiplokus - plēksnītēs.

Tomātus - daiviņās,pukkāpostus sadala rozetītēs.

Sagatavotajās burkās ieliek 2 krustnagliņas,5 smaržīgos piparus. Dārzeņus liek kārtās- burkāni, gurķi, sīpoli, tomāti, puķkāposti, paprika, ķiploki.

Pagatavo marinādi,nedaudz atdzesē (70-80 grādi) un lej burkās. Piepildītās burkas piesedz ar vāciņiem,sterilizē un cieši aizvāko.

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt