Kijevas kotletes
Pamatēdieni

Kijevas kotletes

  • 4 vistas filejas
  • 2 olas
  • 100 g sviests
  • 400 g saulespuķu eļļa
  • rīvmaize
  • neliels zaļumu kušķis (pētersīļi, dilles)
  • maltie pipari, sāls (pēc garšas)

Pagatavošana:

Smalki sakapā pētersīļus.

Bļodā samaisa sviestu kopā ar pētersīļiem.

Ietiniet sviestu pārtikas plēvē un turiet ledusskapī aptuveni 20-30 minūtes.

Vistas fileju gareniski iegrieziet, lai sanāktu tainstūra formas fileja un nedaudz izklapējiet.

Uz vienas filejas malas uzlieciet sasaldētā sviesta gabaliņus.

Sarullējiet fileju.

Sakuliet olas un pievienojiet sāli, iemērciet filejas olu maisījumā.

Tad apviļājiet gaļu rīvmaizē.

Dziļā pannā vai katlā kārtīgi uzsildiet eļļu un apcepiet kotletes, periodiski pārveļot kotletes, līdz tām ir kraukšķīga garoza no visām pusēm. Eļļai ir jāpārklāj kotletes pilnībā vai vismaz daļēji

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt