Biešu salāti ar žāvētām plūmēm un mārrutku mērci
Salāti

Biešu salāti ar žāvētām plūmēm un mārrutku mērci

Lai pagatavotu veselīgu ēdienu, nav nepieciešams iegādāties eksotiskus produktus, bet gan vienkārši nedaudz paeksperimentējiet ar ierastajiem produktiem.

Sastāvdaļas:

  • Bietes 2 gab.
  • Žāvētas plūmes 50g
  • Jogurts 5 ēdam. k.
  • Ķirbju sēklas 40g
  • Sāls pēc garšas
  • Kartupeļi 4gab.
  • Ābols 1gab.
  • Rīvēta mārrutku sakne 2 ēdam. k.
  • Citronu sula 2 tēj. k.

Pagatavošana:

Lai sāktu, sagatavojiet mērci: žāvētas plūmes 10–15 minūtes iemērciet karstā ūdenī, pēc tam to nolejiet un sasmalciniet./p>

Sajauc žāvētas plūmes ar rīvētu mārrutku sakni un nesaldinātu, vēlams mājās gatavotu jogurtu. Pielieciet sāli un piparus pēc garšas. Pēc tam uz brīdi ielieciet ledusskapī./p>

Nomazgājiet bietes un kartupeļus ar dārzeņu tīrīšanas birsti un ietiniet tos folijā. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem un dārzeņus vāra līdz mīkstam stāvoklim. Kartupeļus vāra apmēram 45 minūtes, bet bietes - mazāk nekā stundu./p>

Pagaidiet, kamēr dārzeņi nedaudz atdziest, pārklājiet tos ar vēsu ūdeni, nomizojiet un sagrieziet salmiņos. /p>

Paņemiet ābolu, izņemiet serdi un tādā pašā veidā sagrieziet. Aplejiet to ar citronu sulu, lai tas nepaliek tumšs./p>

Attīriet ķirbju sēklas, sasmalciniet ar nazi un viegli apcepiet uz pannas./p>

Bļodā sajauc visas sagatavotās sastāvdaļas ar mērci. Var likt pa kārtām caurspīdīgā traukā./p>

Ja vēlaties pagatavot siltus salātus, tad neatdzesējiet vārītas bietes, kartupeļus un ķirbju sēklas un nelieciet mērci ledusskapī.

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt