Lai pagatavotu veselīgu ēdienu, nav nepieciešams iegādāties eksotiskus produktus, bet gan vienkārši nedaudz paeksperimentējiet ar ierastajiem produktiem.
Lai sāktu, sagatavojiet mērci: žāvētas plūmes 10–15 minūtes iemērciet karstā ūdenī, pēc tam to nolejiet un sasmalciniet./p>
Sajauc žāvētas plūmes ar rīvētu mārrutku sakni un nesaldinātu, vēlams mājās gatavotu jogurtu. Pielieciet sāli un piparus pēc garšas. Pēc tam uz brīdi ielieciet ledusskapī./p>
Nomazgājiet bietes un kartupeļus ar dārzeņu tīrīšanas birsti un ietiniet tos folijā. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem un dārzeņus vāra līdz mīkstam stāvoklim. Kartupeļus vāra apmēram 45 minūtes, bet bietes - mazāk nekā stundu./p>
Pagaidiet, kamēr dārzeņi nedaudz atdziest, pārklājiet tos ar vēsu ūdeni, nomizojiet un sagrieziet salmiņos. /p>
Paņemiet ābolu, izņemiet serdi un tādā pašā veidā sagrieziet. Aplejiet to ar citronu sulu, lai tas nepaliek tumšs./p>
Attīriet ķirbju sēklas, sasmalciniet ar nazi un viegli apcepiet uz pannas./p>
Bļodā sajauc visas sagatavotās sastāvdaļas ar mērci. Var likt pa kārtām caurspīdīgā traukā./p>
Ja vēlaties pagatavot siltus salātus, tad neatdzesējiet vārītas bietes, kartupeļus un ķirbju sēklas un nelieciet mērci ledusskapī.