Ābolu biezpiena-siera kūka
Konditoreja un maize

Ābolu biezpiena-siera kūka

Sastāvdaļas:

Pamatne:

  • 180g cepumi (ieteicams bezcukura vai pilngraudu);
  • 2 ēdamkarotes riestu sviests (izmantoju lazdu riekstu);
  • 4 ēdamkarotes piens;
  • valrieksti;
  • Pildījums:

    • 180g biezpiens;
    • 400g krēmsiers;
    • 100g krējums;
    • 3 olas;
    • 3 ēdamkarotes kukurūzas ciete;
    • Saldinātājs (aptuveni 5-6 ēdamkarotes beramais saldinātājs (stēvija/cukurs) vai ap 30 pilieniem flavor drops).

    Virskārta:

    • 2 vidēji āboli;
    • Ēdamkarote kanēlis;
    • Ēdamkarote brūnais cukurs (vai jebkāda cits saldinātājs);
    • Sauja valrieksti.

    Pagatvošana:

    1. Izklāj kūkas formu ar cepampapīru.

    2. Sasmalcina cepumus, tad tos sajauc ar pārejām pamatnes sastāvdaļām, samīca viendabīgā masā un mitrām rokām klāj veidnē un parkaisa ar riekstiem.

    3. Blederkruzē liek biezpienu, olas, krēmsieru, krējumu, saldinātāju, cieti - sablenderē viendabīgā masā un lej uz pamatnes.

    4. Ābolus nomizo, sagriež šķēlītēs, apkaisa ar kanēli un saldinātāju, samaisa un kārto uz kūkas. Pamīšus uzkaisa valriekstus.

    5. Liek 160 grādos uzkarsētā cepeškrāsnī uz 60min (pēc pirmajām 20-25 min augšpusi piesedz ar cepampapīru, lai tā neapdeg par daudz).

    6. Kad kūka gatava, ļauj tai atdzist (ieteicams uz pāris h vai nakti) un pasniedz.

    Lai labi garšo! Recepte: M.Ziemele

    Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

    Citi apskatīja arī šo

    Pievienjies mūsu sekotājiem
    Aizvērt