Gurķi, tomāti, kabači – tik, cik var ielikt trīslitru burkā
50 ml degvīna
4 – 5 daiviņas ķiploka
50 ml 9% etiķa
6 lauru lapas
4 krustnagliņas
4 graudiņi smaržīgo piparu
4 graudiņi melno piparu
2 ķiršu lapas
2 mārrutka lapas
Zariņš diļļu
2 ēdamkarotes sāls
2 ēdamkarotes cukura
1 tējkarote koriandra
PAGATAVOŠANA:
Sterilizētās burkās likt pusi no visām garšvielām, ķiplokus sagriezt 3 – 4 daļās, tad nomazgātus, nosusinātus dārzeņus. Pa virsu gurķiem un tomātiem likt kabačus un atlikušās garšvielas.
Lejam burkā vārošu ūdeni, pa virsu liekot sterilizētus vāciņus, atstājam uz desmit minūtēm, tad ūdeni nolejam katliņā.
Ūdenim pievienojam cukuru, sāli un uzvārām, tad pielejam etiķi un degvīnu, vēlreiz uzvārām un pārlejam dārzeņiem. Aizvalcējam burkas . Apgāžam ar vāciņiem uz leju, ietinam segā un atstājam līdz nākamajai dienai.
Informējam, ka portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.