Visbarojošākais auglis pasaulē! Avokado ir neparasti vērtīgs auglis, tas ir bagātīgs dažādu vitamīnu, minerālvielu un citu barojošu vielu avots.
Viena porcija avokado satur vairāk kā 20 vitamīnu un minerālvielu un spēj apmierināt ieteicamo barojošo vielu diennakts normu. Tiek uzņemti 53% vitamīna K, 33% vitamīna C, 21% vitamīna E, 26% vitamīna B6, 19% varš, 28% kālija, 28% pantotēnskābes un 41% folijskābes.
Mononepiesātinātie tauki, ko satur avokado, pazemina holesterīna līmeni un samazina insulta un sirds lēkmju riskus.
Avokado efektīvi samazina triglicerīdu un holesterīna līmeni asinīs.
Avokado satur daudz piesātinātos taukus, kas spēlē lielu lomu testosterona sintēzē, un tādā veidā pastiprina dzimumvēlmi un darbojas kā dabisks afrodiziaks.
Avokado dod sāta sajūtu un novērš tieksmi pēc ēdiena, kas gala rezultātā palīdz samazināt svaru.
Avokado ir bagāts ar kāliju, kas, savukārt, regulē asinsspiedienu.
Avokado iekļaušana ikdienas ēdienkartē, kura satur taukos šķīstošas barības vielas, veicina to labāku uzsūkšanos organismā. Tas attiecas uz vitamīniem A, E, K, D un dažiem antioksidantiem, tādiem kā luteīns, , beta – karotīns un alfa – karotīns.
Pētījumi ir atklājuši, ka avokado un sojas eļļas ekstrakti var efektīvi atvieglot artrīta simptomus.
Avokado ir bagāts ar zeaksantīnu un luteīnu, kuri atstāj labvēlīgu ietekmi uz dzeltenā plankuma deģenerāciju un uzlabo acu veselību.
Avokado ir bagāts ar kāliju, vitamīnu B6, folijskābi un vitamīnu C, kas nepieciešami bērna smadzeņu un audu attīstībai, kā arī augļa attīstībai agrīnajā grūtniecības periodā.
Puse avokado katru dienu palīdzēs regulēt insulīna un glikozes līmeni asinīs, kā arī novērst diabēta risku.
Avokado ir bagāts ar šķiedrvielām, 25% no kurām ir šķīstošās, bet 75% nešķīstošās. Šķiedrvielas pazemina cukura nokļūšanu asinīs, palīdz pazemināt svaru un baro zarnu baktērijas.
Regulāra avokado lietošana stiprina kaulus, jo satur folijskābi, varu un vitamīnu K.
Avokado ir bagāts ar vitamīniem C un E, kuri novērš hepatītu, kā arī pazemina aknu onkoloģisko audzēju attīstības risku.
Avokado aizsargā smadzeņu asinsvadus, un tātad, to kognitīvās spējas. Vēl vairāk, laba asins apgāde uzlabo atmiņu, pašsajūtu un paaugstina darba spējas.
Avokado satur glutationu, kas organismā veic antioksidanta funkciju. Tas palīdz graut brīvos radikāļus un attīrīt organismu no kaitīgām vielām. Glutations ir nepieciešams, lai noritētu metaboliskas un bioķīmiskas reakcijas, tādas kā DNS atjaunošana un sintēze, olbaltumvielu sintēze, aminoskābju transportēšana un fermentu aktivēšana.
Auglis ir bagāts ar vitamīniem A un E. Pateicoties tiem, izlīdzinās nelielās ādas krunciņas, samazinās ādas iekaisumi, saglabājas ādas elastība.
Kā redzat, nav daudz tādu produktu, kas varētu līdzināties avokado ar tā lieliskajām īpašībām un bonusiem jūsu veselībai. Tāpēc pērkat to biežāk un, ja iespējams, katru dienu! Jūsu organisms par to pateiks jums paldies!