Gaileņu krēmzupa mājas gaumē
Zupas

Gaileņu krēmzupa mājas gaumē

Šī krēmzupa būs īsts atklājums tiem, kuri nemīl ilgi stāvēt pie plīts, bet vēlas palutināt ģimeni ar gardām pusdienām. Tāda zupa garšos ikvienam, jo būs aromātiska, mēreni bieza ar patīkamu krējuma piegaršu. Mēli var norīt!

SASTĀVDAĻAS:

  • Gailenes 800g
  • Šalotes sīpoli 200g
  • Sēņu buljons 100ml
  • Saldais krējums (25%) 100ml
  • Ķiploks – pēc garšas
  • Timiāns 2 zariņi
  • Olīveļļa 50g
  • Pētersīļi 3 – 4 zariņi
  • Sāls, pipari – pēc garšas

PAGATAVOŠANA:

  • Gailenes nomazgā un nožāvē. Sauju pašas mazākās atliek malā, tās noderēs vēlāk.
  • Atlikušās gailenes, sīpolus, ķiploku sagriež un kopā ar timiānu apcep olīveļļā.
  • Atdzesē, timiānu izņem.
  • Visu pārliek blenderī un sablendē.
  • Pievieno buljonu. Pārliek katliņā.
  • Atlikušās gailenes veselas apcep olīveļļā. Pieber sāli, piparus, pieliek ķiploku un pētersīļus.
  • Gaileņu biezeni uzsilda, bet neuzvāra, pievieno saldo krējumu, rūpīgi izmaisa, pievieno sāli, piparus pēc garšas.
  • Krēmzupu lej šķīvī, pa virsu liek apceptās gailenes, dekorē ar timiāna zariņu.

Lai labi garšo!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt