Kad sākas zemeņu sezona, gribas saēsties ogas visam gadam uz priekšu. Tās var ēst ne tikai svaigā veidā un gatavot smūtijus, bet cept kūkās, tortēs un pīrāgos. Un mums ir viena tāda brīnumrecepte.
Sajauc visas mērces sastāvdaļas un saputo tās viendabīgā masā.
Nomazgā un nosusini zemenes.
Tagad pīrāgs “jāsaliek kopā”. Izņem mīklu no ledusskapja, liec apaļajā cepamformā ar noņemamām malām un izklāj tā, lai mīklas maliņas būtu uz augšu. Pa virsu lej krējuma mērci un izliec zemenes.
Tad liec pīrāgu krāsnī un cep 45 minūtes. Tad cepeškrāsni izslēdz un ļauj pīrāgam tajā pastāvēt vēl 30 minūtes.
Pasniedz kopā ar tasi aromātiskas tējas.
Kā redzi, recepte ir maksimāli vienkārša un neprasa daudz līdzekļus. Kad ir pieejamas zemenes, gatavot šo pīrāgu ir tīrā izprieca. Un kāds ir tavs iecienītākais zemeņu saldais?
Informējam, ka portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.