Sākums
Salāti
Zupas
Pamatēdieni
Deserti
Deserti
Rabarberu – zemeņu saldais
13.05.2019 18:16
SASTĀVDAĻAS:
Svaigi rabarberi 500 g
Saldētas zemenes 500 g
Svaigi spiesta apelsīnu sula (Var arī no pakas) 70 g
Ūdens
Rīvēta apelsīna miziņa 1 ēdamk. (var izmanot kaltētu)
Cukurs 70 g
Putukrējums 200 g
PAGATAVOŠANA:
Rabarberus nomizo un sagriež mazos gabaliņos.
Apelsīnam norīvē mizu un izspiež sulu.
Katlā uz nelielas uguns liek vārīties rabarbera gabaliņus, kam pievienots nedaudz ūdens un cukurs. Visu samaisa un uzvāra.
Kad rabarberi ir uzvārījušies liek klāt apelsīna miziņas un apelsīna sulu. Sautē 5 min, līdz rabarberi izšķīduši.
Izņem no saldētavas zemenes un liek lielā, karstumu izturīgā traukā.
Lej pa virsu karsto rabarberu masu, nemaisa, atstāj uz 20 – 30 min.
Visu apmaisa un pilda deserta traukos, pasniedz ar putukrējumu.
Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!
Citi apskatīja arī šo
Meklēt
Pievienojies sekotājiem
Ēdamkopā.lv
Populārākās receptes
Pamatēdieni
Maltās gaļas ligzdiņas ar dārzeņiem
Brokastis
Uzkodas
Mājās gatavotas tortiljas
Konditoreja un maize
Gardā rabarberu kūka
Salāti
Salāti Vecgada vakaram piecu minūšu laikā. Tos vienmēr apēd pirmos!
Zupas
Īsts ukraiņu borščs ar slepeno sastāvdaļu
Pamatēdieni
Kartupeļi ar sieru cepeškrāsnī
Pamatēdieni
Krāsnī cepts kartupelis ar pildījumu
21.04.2019 13:46
Salāti
Salāti "Imperators"
03.12.2019 23:04
Noderigi
Kečups “MAIGAIS”
14.06.2019 13:18
Konservējumi
Ļoti garšīgi marinētie kabacīši. Šī garša jums noteikti patiks!
28.07.2019 13:16
Pamatēdieni
Vistas ruletītes ar sieru
11.03.2020 07:26
Salāti
Salāti “Raganiņa”
26.08.2019 11:07
Brokastis
Uzkodas
Salāti
Zupas
Pamatēdieni
Deserti
Konditoreja un maize
Konservējumi
Dzērieni
Noderigi
Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt
Informējam, ka portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.
Piekrītu