Sākums
Salāti
Zupas
Pamatēdieni
Deserti
Deserti
Rabarberu – zemeņu saldais
13.05.2019 18:16
SASTĀVDAĻAS:
Svaigi rabarberi 500 g
Saldētas zemenes 500 g
Svaigi spiesta apelsīnu sula (Var arī no pakas) 70 g
Ūdens
Rīvēta apelsīna miziņa 1 ēdamk. (var izmanot kaltētu)
Cukurs 70 g
Putukrējums 200 g
PAGATAVOŠANA:
Rabarberus nomizo un sagriež mazos gabaliņos.
Apelsīnam norīvē mizu un izspiež sulu.
Katlā uz nelielas uguns liek vārīties rabarbera gabaliņus, kam pievienots nedaudz ūdens un cukurs. Visu samaisa un uzvāra.
Kad rabarberi ir uzvārījušies liek klāt apelsīna miziņas un apelsīna sulu. Sautē 5 min, līdz rabarberi izšķīduši.
Izņem no saldētavas zemenes un liek lielā, karstumu izturīgā traukā.
Lej pa virsu karsto rabarberu masu, nemaisa, atstāj uz 20 – 30 min.
Visu apmaisa un pilda deserta traukos, pasniedz ar putukrējumu.
Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!
Citi apskatīja arī šo
Meklēt
Pievienojies sekotājiem
Ēdamkopā.lv
Populārākās receptes
Noderigi
Gatavojot kāpostu tīteņus, kāpostu parasti novāra, bet tagad ir vienkāršāks veids!
Zupas
Siera zupa ar jaunajiem kabačiem
Konditoreja un maize
Ciparkūkas vai burtu kūkas recepte
Pamatēdieni
Dārzeņu ragū jeb Ratatujs
Konservējumi
Sliņķu lečo ziemai
Konditoreja un maize
Torte “Rafaello”
Konditoreja un maize
Banānu pīrāgs
11.02.2020 12:15
Zupas
Harčo ar bagātīgo garšu
15.12.2017 00:02
Konditoreja un maize
Kūka ar vaniļas krēmu bez cepšanas
25.03.2020 13:59
Noderigi
12 lieliskas idejas olu uzkodām
09.04.2019 21:36
Konditoreja un maize
Pareizā burkānu torte ar maigu biezpiena krēmu. Īpaši garda un veselīga!
07.10.2018 17:45
Pamatēdieni
Tagad šo pīrāgu cepu katru svētdienu! Vajadzīgi produkti, kas ir katrā mājā!
29.11.2018 22:09
Brokastis
Uzkodas
Salāti
Zupas
Pamatēdieni
Deserti
Konditoreja un maize
Konservējumi
Dzērieni
Noderigi
Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt
Informējam, ka portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.
Piekrītu