Sākums
Salāti
Zupas
Pamatēdieni
Deserti
Deserti
Rabarberu – zemeņu saldais
13.05.2019 18:16
SASTĀVDAĻAS:
Svaigi rabarberi 500 g
Saldētas zemenes 500 g
Svaigi spiesta apelsīnu sula (Var arī no pakas) 70 g
Ūdens
Rīvēta apelsīna miziņa 1 ēdamk. (var izmanot kaltētu)
Cukurs 70 g
Putukrējums 200 g
PAGATAVOŠANA:
Rabarberus nomizo un sagriež mazos gabaliņos.
Apelsīnam norīvē mizu un izspiež sulu.
Katlā uz nelielas uguns liek vārīties rabarbera gabaliņus, kam pievienots nedaudz ūdens un cukurs. Visu samaisa un uzvāra.
Kad rabarberi ir uzvārījušies liek klāt apelsīna miziņas un apelsīna sulu. Sautē 5 min, līdz rabarberi izšķīduši.
Izņem no saldētavas zemenes un liek lielā, karstumu izturīgā traukā.
Lej pa virsu karsto rabarberu masu, nemaisa, atstāj uz 20 – 30 min.
Visu apmaisa un pilda deserta traukos, pasniedz ar putukrējumu.
Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!
Citi apskatīja arī šo
Meklēt
Pievienojies sekotājiem
Ēdamkopā.lv
Populārākās receptes
Uzkodas
Mājās pagatavoti čipsi. Kraukšķīgi un barojoši
Konditoreja un maize
Omītes burkānu kūkas recepte, kas pārsteigs ikvienu! Visas saimnieces gribēs recepti!
Uzkodas
Parādu, ko gatavoju no pitas maizes svētku galdam: nav liela piepūle un pārsteidzu viesus (nu ļoti garšīgs pildījums) Pagatavošana aizņem apmēram 10 minūtes.
Konditoreja un maize
Man vienmēr mājās stāv biezpiens: es jums parādīšu, ko garšīgu es ar to gatavoju
Salāti
Salāti ar sieru
Pamatēdieni
Cepti kartupeļi itāļu gaumē. Aromāts un garša jūs apburs!
Konditoreja un maize
Omītes burkānu kūkas recepte, kas pārsteigs ikvienu! Visas saimnieces gribēs recepti!
09.04.2023 16:59
Noderigi
Klasiskā pesto mērce
23.07.2019 17:53
Konditoreja un maize
Kafijas bulciņas jeb smalkmaizītes ar vārīto krēmu
15.05.2019 09:39
Uzkodas
Cidoniju sukādes
22.10.2018 14:25
Salāti
Salātu izlase svētku galdam
17.12.2018 22:38
Uzkodas
Enerģijas batoniņi
25.04.2019 21:20
Brokastis
Uzkodas
Salāti
Zupas
Pamatēdieni
Deserti
Konditoreja un maize
Konservējumi
Dzērieni
Noderigi
Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt
Informējam, ka portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.
Piekrītu