Sākums
Salāti
Zupas
Pamatēdieni
Deserti
Deserti
Rabarberu – zemeņu saldais
13.05.2019 18:16
SASTĀVDAĻAS:
Svaigi rabarberi 500 g
Saldētas zemenes 500 g
Svaigi spiesta apelsīnu sula (Var arī no pakas) 70 g
Ūdens
Rīvēta apelsīna miziņa 1 ēdamk. (var izmanot kaltētu)
Cukurs 70 g
Putukrējums 200 g
PAGATAVOŠANA:
Rabarberus nomizo un sagriež mazos gabaliņos.
Apelsīnam norīvē mizu un izspiež sulu.
Katlā uz nelielas uguns liek vārīties rabarbera gabaliņus, kam pievienots nedaudz ūdens un cukurs. Visu samaisa un uzvāra.
Kad rabarberi ir uzvārījušies liek klāt apelsīna miziņas un apelsīna sulu. Sautē 5 min, līdz rabarberi izšķīduši.
Izņem no saldētavas zemenes un liek lielā, karstumu izturīgā traukā.
Lej pa virsu karsto rabarberu masu, nemaisa, atstāj uz 20 – 30 min.
Visu apmaisa un pilda deserta traukos, pasniedz ar putukrējumu.
Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!
Citi apskatīja arī šo
Meklēt
Pievienojies sekotājiem
Ēdamkopā.lv
Populārākās receptes
Noderigi
Sīpoli “Vīra sapnis – sievas murgs” – vīram patiks, sieva dabūs gatavot atkal un atkal.
13.05.2019 13:16
Salāti
Salāti ar avokado un gurķiem
26.05.2020 09:50
Uzkodas
Vītināta liellopa gaļa mājas gaumē
20.08.2019 13:18
Noderigi
Garšvielas, kas palīdz notievēšanai
16.04.2020 16:30
Noderigi
Mājās pagatavota majonēze, kuru var pagatavot 5 minūtēs
28.10.2018 21:51
Konditoreja un maize
Smilšu mīklas pīrāgs ar āboliem. Pagatavosiet 15 minūšu laikā!
28.11.2018 21:42
Brokastis
Uzkodas
Salāti
Zupas
Pamatēdieni
Deserti
Konditoreja un maize
Konservējumi
Dzērieni
Noderigi
Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt
Informējam, ka portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.
Piekrītu