Sākums
Salāti
Zupas
Pamatēdieni
Deserti
Deserti
Rabarberu – zemeņu saldais
13.05.2019 18:16
SASTĀVDAĻAS:
Svaigi rabarberi 500 g
Saldētas zemenes 500 g
Svaigi spiesta apelsīnu sula (Var arī no pakas) 70 g
Ūdens
Rīvēta apelsīna miziņa 1 ēdamk. (var izmanot kaltētu)
Cukurs 70 g
Putukrējums 200 g
PAGATAVOŠANA:
Rabarberus nomizo un sagriež mazos gabaliņos.
Apelsīnam norīvē mizu un izspiež sulu.
Katlā uz nelielas uguns liek vārīties rabarbera gabaliņus, kam pievienots nedaudz ūdens un cukurs. Visu samaisa un uzvāra.
Kad rabarberi ir uzvārījušies liek klāt apelsīna miziņas un apelsīna sulu. Sautē 5 min, līdz rabarberi izšķīduši.
Izņem no saldētavas zemenes un liek lielā, karstumu izturīgā traukā.
Lej pa virsu karsto rabarberu masu, nemaisa, atstāj uz 20 – 30 min.
Visu apmaisa un pilda deserta traukos, pasniedz ar putukrējumu.
Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!
Citi apskatīja arī šo
Meklēt
Pievienojies sekotājiem
Ēdamkopā.lv
Populārākās receptes
Konditoreja un maize
Biezpiena sacepums bez miltiem
Pamatēdieni
Kartupeļu – gaļas sacepums
Konditoreja un maize
No vienas kefīra pakas vesela kaudze ar garšīgiem pīrādziņiem
Noderigi
Neticami fakti par kakao. Lūk, kāpēc ir jādzer kakao, īpaši tad, ja esat vecumā pēc 40
Noderigi
Ļoti garšīgi marinēti sīpoli. Noderēs kā piedeva šašlikam, salātiem un gardai uzkodai!
Konditoreja un maize
Nostaļģiska recepte no bērnības. Visi radinieki ir sajūsmā no šī šedevra, lūdzot, lai uztaisa vēl!
Pamatēdieni
Aromātisks ziedkāpostu sacepums, pagatavojams bez īpašas piepūles – derēs tiem, kam nepatīk ilgi gatavot.
29.10.2018 14:08
Pamatēdieni
Liellopu gaļa, sautēta sarkanvīnā (vislabāk gatavot multivārāmajā katlā)
25.05.2020 14:09
Konservējumi
Marinēti gurķi NOSTALĢIJA
01.08.2019 13:18
Konservējumi
Vasaras salāti ziemai
29.06.2019 13:15
Uzkodas
Ātrā picas mīkla
05.02.2019 19:25
Konservējumi
Kraukšķīgie gurķīši – ļoti neparasta recepte, kas noteikti jāizmēģina!
31.01.2019 18:15
Brokastis
Uzkodas
Salāti
Zupas
Pamatēdieni
Deserti
Konditoreja un maize
Konservējumi
Dzērieni
Noderigi
Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt
Informējam, ka portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.
Piekrītu