Sākums
Salāti
Zupas
Pamatēdieni
Deserti
Deserti
Rabarberu – zemeņu saldais
13.05.2019 18:16
SASTĀVDAĻAS:
Svaigi rabarberi 500 g
Saldētas zemenes 500 g
Svaigi spiesta apelsīnu sula (Var arī no pakas) 70 g
Ūdens
Rīvēta apelsīna miziņa 1 ēdamk. (var izmanot kaltētu)
Cukurs 70 g
Putukrējums 200 g
PAGATAVOŠANA:
Rabarberus nomizo un sagriež mazos gabaliņos.
Apelsīnam norīvē mizu un izspiež sulu.
Katlā uz nelielas uguns liek vārīties rabarbera gabaliņus, kam pievienots nedaudz ūdens un cukurs. Visu samaisa un uzvāra.
Kad rabarberi ir uzvārījušies liek klāt apelsīna miziņas un apelsīna sulu. Sautē 5 min, līdz rabarberi izšķīduši.
Izņem no saldētavas zemenes un liek lielā, karstumu izturīgā traukā.
Lej pa virsu karsto rabarberu masu, nemaisa, atstāj uz 20 – 30 min.
Visu apmaisa un pilda deserta traukos, pasniedz ar putukrējumu.
Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!
Citi apskatīja arī šo
Meklēt
Pievienojies sekotājiem
Ēdamkopā.lv
Populārākās receptes
Pamatēdieni
Kijevas kotletes
15.10.2019 20:07
Konditoreja un maize
Cepti āboli ar kanēli: delikatese 10 minūtēs!
02.11.2018 12:47
Salāti
Salāti ziemai “Lieliskais četrinieks”
31.08.2019 08:58
Uzkodas
Kā sālīt speķi ar ķiplokiem
01.10.2019 16:29
Konditoreja un maize
Ābolu siera kūka
16.09.2022 21:00
Brokastis
Kokosriekstu cepumi, kas palīdzēs sadedzināt taukus. Tie jāēd brokastīs, lai paātrinātu vielmaiņu.
08.11.2018 11:00
Brokastis
Uzkodas
Salāti
Zupas
Pamatēdieni
Deserti
Konditoreja un maize
Konservējumi
Dzērieni
Noderigi
Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt
Informējam, ka portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē.
Piekrītu