Ķiploku plācenīši
Brokastis
Uzkodas

Ķiploku plācenīši

Viegli un ātri pagatavojami, bet rezultāts… Plācenīšu smarža sasauks virtuvē visus mājiniekus un pikantā garša nevienu neatstās vienaldzīgu!

SASTĀVDAĻAS:

  • ūdens – 200 ml
  • kviešu milti – 500 g
  • sausais raugs – 1 tējkarote
  • sāls – 1 tējkarote
  • cukurs – 1 tējkarote
  • saulespuķu eļļa – 2 ēdamkarotes
  • ķiploki – 6 daiviņas
  • smaržīgie pipari – pēc garšas
  • sarkanie pipari – pēc garšas
  • cietais siers – 20 g
  • saldais krējums – 2 ēdamkarotes

PAGATAVOŠANA:

Blenderī sajaukt siltu ūdeni, izsijātus miltus, sāli un cukuru. Šķidrajai mīklai pievienot raugu. Nolikt siltā vietā uz stundu.

Trīs ķiploka daiviņas sakarsēt mikroviļņu krāsnī 20 – 30 sekundes. Smalki sakapāt.

Rokas sasmērēt ar eļļu, izmīcīt mīklu, pielikt ķiplokus. Veidot plācenīšus, likt uz cepamās plāts.

Mērcei – sasmalcināt trīs daiviņas ķiploka, pielikt sarīvētu sieru un saldo krējumu. Visu samaisīt.

Apsmērēt plācenīšus un cept cepeškrāsnī 200 grādos līdz brūna garoziņai.

Šos plācenīšus var pasniegt pie zupas vai kā brokastu maizītes.

LAI LABI GARŠO!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt