Uz pannas cepti pīrādziņi no āboliem un biezpiena mīklas
Konditoreja un maize

Uz pannas cepti pīrādziņi no āboliem un biezpiena mīklas

Pīrādziņi ar āboliem no biezpiena mīklas, kas cepti uz pannas, iznāk ļoti maigi, sulīgi un aromātiski. No šī produktu daudzuma iznāk 9 – 10 pīrādziņi. Ja gribat pagatavot vairāk, ņemiet vairāk nepieciešamo sastāvdaļu.

SASTĀVDAĻAS:

MĪKLAI:

  • 9% biezpiens – 200 g
  • cukurs – 2 ēdamkarotes
  • sāls, soda – pa šķipsniņai
  • ola – 1 gab.
  • milti – 120 – 150 g

PILDĪJUMAM:

  • āboli – 3 – 4 gab.
  • cukurs – pēc garšas
  • vaniļas cukurs -šķipsniņa
  • sviests – 20 g
  • augu eļļa (cepšanai) – 150 g

PAGATAVOŠANA:

  • Samaisām biezpienu, cukuru, sāli un olu. Visu maisām, līdz veidojas viendabīga masa. Tad pakāpeniski iejaucam izsijātus miltus. Iejaucam mīkstu, mazliet lipīgu mīklu.
  • Liekam mīklu ledusskapī uz vienu stundu, pirms tam apsedzot ar pārtikas plēvi.
  • Gatavojam ābolu pildījumu. Ābolus nomazgājam, nomizojam, izņemam serdi, sagriežam mazos kubiņos.
  • Uz pannas izkausējam sviestu, pieliekam sagrieztos ābolus un vaniļas cukuru. Ja ir vēlēšanās, pieberam arī parasto cukuru. Pannai uzliekam vāku un sautējam uz mazas uguns, līdz āboli kļūst mīksti (apmēram 3 – 5 minūtes).
  • Tad vāku noņemam un ābolus atdzesējam.
  • Mīklu izņemam no ledusskapja. Izliekam uz galda, kas apbārstīts ar miltiem un sadalām 9 – 10 daļās. Tā kā mīkla ir lipīga, to visu laiku apbārstām ar miltiem.
  • Katru mīklas gabalu izrullējam plācenī, bet ne pārāk plānā. Centrā liekam pustējkaroti cukura un ābolu masu (apmēram 2 tējkarotes). Veidojam pīrādziņus, rūpīgi aizspiežot ciet salaiduma vietu.
  • Cepam uz pannas, uz kuras sakarsēta eļļa, no abām pusēm, līdz veidojas zeltaina garoziņa.
  • Gatavos un bezgala garšīgos pīrādziņus atdzesējam un pasniedzam kopā ar tasi aromātiskas tējas.

LAI LABI GARŠO!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt