Sēnes ar sezama sēkliņām
Noderigi

Sēnes ar sezama sēkliņām

Vienkārši pagatavojami salāti no sēnēm, zaļajiem lociņiem, sojas mērces un sezama sēkliņām. Tajos varat izmantot jebkuras sēnes, pēc jūsu izvēles. Sezonas laikā tās var būt mežā salasītās sēnes, ziemas laikā veikalā nopērkamie šampinjoni.

SASTĀVDAĻAS (2 porcijām)

  • sēnes – 400 g
  • sojas mērce – 50 g (vai pēc garšas)
  • zaļie lociņi (pēc garšas)
  • ķiploki – 1 – 2 daiviņas
  • sezama sēkliņas – 1 – 2 ēdamkarotes
  • augu eļļa – cepšanai
  • malti melnie pipari – pēc garšas

PAGATAVOŠANA:

  • Sēnes rupji sagriežam un apcepam uz pannas augu eļļā līdz sev tīkamai konsistencei (dažiem patīk, ja sēnes ir labi izceptas, bet citiem – tikai mazliet eļļā pasutinātas).
  • Cepšanās procesa vidū sēnēm pielejam sojas mērci, lai tās labi sasūktos. Turpinām cept. Es cepu, līdz sēnes kļūst zeltainas.
  • Ja gatavojam salātus vai auksto uzkodu, tad sēnes pārliekam bļodā un ļaujam atdzist. Ja gatavojam silto ēdienu, tad visas pārējās sastāvdaļas pievienojam pa taisno pannā.
  • Lociņus smalki sakapājam un pievienojam sēnēm.
  • 1 – 2 ķiploka daiviņas smalki sarīvējam un pieliekam sēnēm. Daudz ķiploka šim ēdienam nav vajadzīgs. Visu rūpīgi samaisām.
  • Sēnes dāsni pārkaisām ar sezama sēkliņām un pieberam maltus melnos piparus. Viss gatavs! Un nebaidieties eksperimentēt!

LAI LABI GARŠO!

Patika šis raksts? Iesaki to arī draugiem!

Citi apskatīja arī šo

Pievienjies mūsu sekotājiem
Aizvērt